Zobrazit na mapě

Rozhledna Jarník u Písku

Rozhledny

Rozhledna Jarník stojí na vrchu Jarník (606 m n.m.), který spojuje velké sedlo s druhým vrchem s názvem Kraví hora. Přestože rozhledna se jmenuje Jarník, ve skutečnosti stojí na Kraví hoře. Výška železné rozhledny je 59,4 metrů, ale jako návštěvníci se můžete dostat do maximální výšky vyhlídkové plošiny, která je ve výšce 34,6 metrů. Pod rozhlednou můžete využít občerstvovací bod - chatu Živec, proslavenou díky dnes již kultovním filmu Hogo fogo Homolka.

Rozhledna byla otevřena v roce 1997, je prakticky řešená, neboť na ní vedou dvě schodiště, jedno slouží pro stoupání nahoru, druhé je určeno pouze k sestupu dolů.

Od dubna do září je rozhledna otevřená každý den, v ostatních měsících jen o víkendech. Vstup je volný.

Tip na výlet v okolí:

  • Loupežnický stůl na Velkém Mehelníku
  • Putimská brána v Písku

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Jarník u Písku je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Jarník u Písku je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Malá pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril) na kraji malé obce v malebné mírně zvlněné krajině nabízející výborné podmínky k cykloturistice 13 km od města Písek.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1127

Kompletně zrekonstruovaná velmi pěkná 2-pokojová chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, gril) v tiché uličce v malé obci u Otavské cyklostezky jen 6 km od města Písek.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1466
Rozhledna Jarník paradoxně nestojí na vrchu Jarník, ale na sousední Kraví hoře. Ta je s Jarníkem spojena sedlem. K rozhledně vede modrá turistická značka z blízkého parkoviště. Přímo na Jarníku stojí vysílač mobilních operátorů, ten ale neslouží k vyhlídce.

Dnes zobrazeno 9x

Stylově zařízená velmi pěkná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště) v malebné lokalitě nad řekou Otavou (rybaření) na okraji chatové osady.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2068

Dnes zobrazeno 65x

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebné lokalitě nad řekou Otavou na okraji chatové osady. Je ideální pro rybáře nebo dovolenou v klidu přírody.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1961

Pěkné zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, ohniště) v chatové oblasti v lese přímo nad řekou Otavou (koupání, rybaření) 5 km severně od Písku s okolím vhodným pro cyklovýlety.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1329

Malá velmi pěkně zařízená chata s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě na kraji obce jen 300 m od místního lázeňského areálu a jen 3 km od Orlické přehrady (koupání a rybaření).

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 1014

Prostorná chalupa s velkou společenskou místností (stolní tenis, stolní fotbal, šipky) na neoploceném pozemku (altán s posezením, krb) na polosamotě u dančí obory. Cykloturistika.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0914

Prohlíželo 145 lidí

Účelně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (bazén, terasa s posezením, gril) leží v malé obci v krásné jihočeské krajině nedaleko přehrady Orlík a hradu Zvíkov.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2393

Akceptované poukázky a asociace