Zobrazit na mapě

Čertova stěna - Jeseníky

Přírodní zajímavosti

V pohoří Hrubý Jeseník, poblíž hory Břidličná, se nachází skalní útvar nazvaný Čertova stěna. Je to název velmi oblíbený, na našem území se nachází mnoho skalisek a tajemných balvanů s tímto názvem. Všechny pak souvisí s místními pověstmi. Cesta na vrchol hřebene je sice náročná, ale vede velmi krásnými lesy a lučinami kolem horského potůčku. Od turistického rozcestníku na vrchol skály je to již blízko. Rozhled z vrcholu do okolí je ohromující.

Lesní cestou pak je možné sejít do údolí, kde se stékají horské potoky a dále do Vernířovic.   

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Čertova stěna - Jeseníky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Čertova stěna - Jeseníky je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 8x

Mimořádně pěkná chata s terasou ve velké zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, ruské kuželky) v atraktivní turisticko-rekreační oblasti obklopené lesy jen 300 m od místního ski areálu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0665

Nová zcela samostatná přístavba chaty k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, gril, ohniště) u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2375
Krásné a romantické místo Čertova stěna najdou návštěvníci nedaleko Břidličné hory. Malebným prostředím sem vede lesní cesta. Výstup na Čertovu stěnu patří mezi obtížnější, ale výhled, který na vrcholu čeká, stojí rozhodně za to.

Velmi pěkná chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1926

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) u potoka na okraji obce jen 100 m od ski areálu Stará Ves a s množstvím turistických tras v okolí.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 2344

Prohlíželo 212 lidí

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního ski areálu.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1453a

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu na oploceném pozemku v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty a cykloturisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního skiareálu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1453b

Nová mimořádně atraktivní stylově zařízená roubená chalupa na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril, dětský koutek) leží v okrajové části obce jen 3 km od termálního koupaliště.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 1636

Prostorná chalupa k pronájmu leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril, ohniště) v přímém sousedství rybníka (rybaření) na okraji obce jen 5 km od lázeňské obce Velké Losiny (koupaliště).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2059

Akceptované poukázky a asociace