Zobrazit na mapě

Zámek Jezeří

V 17. století koupili zámek Jezeří Lobkovicové, v jejichž držení zámek zůstal až do druhé světové války. Na přelomu 18. a 19. století zažil zámek svůj největší rozkvět a to jak stavební tak kulturní. Stal se  centrem společenského života v kraji. Bylo zřízeno zámecké divadlo, kde hostovalo mnoho známých umělců té doby. Zámek navštívilo i velké množství  významných osobností. Byla otevřena i hudební škola a pořádaly se zde koncerty, na kterých vystupovalo mnoho předních hudebníků. Po válce byl zámek v majetku státu a sídlila zde armáda, později byl zámek obýván hornickými učni. To vše se odrazilo na špatném stavu zámku. Později byl úplně opuštěn,  zchátral a co zbylo z vnitřního vybavení, bylo rozkradeno. 

V současné době patří zámek státu a je postupně opravován. Renovované části jsou již přístupné veřejnosti a konají se zde i různé kulturní a společenské akce. 

Foto: Zámek Jezeří - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Zámek Jezeří

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Jezeří je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Jezeří je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulná plně vybavená rodinná chata s krbem k pronájmu leží na oploceném pozemku (vyhřívaný bazén, sauna, vířivka, venkovní krb s posezením, gril a stolní tenis) v chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2215

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2217
Nedaleko Mostu stojí na skále zámek Jezeří. Z jeho terasy je výhled do okolní krajiny, která byla dříve převážně zemědělská. Dnes se můžeme dívat jen na krajinu poznamenanou povrchovou těžbou uhlí. Renesanční zámek Jezeří stojí na místě hradu, který zde byl založen ve 14. století.

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2216

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Prohlíželo 102 lidí

Velmi pěkně zařízená chalupa se stylovou obytnou místností v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v tiché ulici na kraji horské obce v malebné krajině Krušných hor. Turistika. Lyžování.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1470

Prohlíželo 140 lidí

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Akceptované poukázky a asociace