Zobrazit na mapě

Mladějovská průmyslová dráha

Mladějov na Svitavsku láká turisty na výlety úzkorozchodnou železnicí, kterou táhne parní lokomotiva.

Trasa vede od Mladějova na Moravě, přes Novou Ves u Kunčiny do Hřebče (areál původních dolů). Je dlouhá 11 km a má rozchod 600 mm.

Dráha úzkorozchodné železnice byla započata v letech 1918 – 1924 a sloužila důlním účelům. Ze začátku byla poháněna parní lokomotivou, později na přelomu 60. a 70. let byly využívány i motorové lokomotivy. Po dráze jezdily vozy převážející šamot, uhlí a lupek do šamotového závodu v Mladějově. Svému účelu železnice sloužila do roku 1991.

Po roce 1995 se Muzeu průmyslových železnic podařilo postupně celou trať opravit a od roku 1998 se trať zprovoznila pro veřejnost. Jízdu krásnou okolní krajinou si můžete užít každou sobotu od května do září, případně v jiné dny dle pořádaných akcí.

Projížďku parním vlakem po Mladějovské průmyslové dráze můžete zakončit návštěvou Průmyslového muzea v Mladějově, které nabízí expozici železniční, stavební, zemědělské a silniční techniky.    

Fotogalerie - Mladějovská průmyslová dráha

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Mladějovská průmyslová dráha je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Mladějovská průmyslová dráha je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Účelně zařízená chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (bazén, lavičky, gril) leží na kraji obce v malebné na lesy bohaté krajině jen 7 km od Moravské Třebové (aquapark). Cykloturistika.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0955

Stylový mimořádně atraktivní kanadský srub s wellness místností (vnitřní masážní bazén) a saunou v oplocené zahradě (hřiště, trampolína, terasa, posezení, gril) na malebném místě na okraji malé osady.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1749
Jízda úzkorozchodným vláčkem po Mladějovské průmyslové dráze, kterou táhne parní nebo motorová lokomotiva, je jedinečným zážitkem pro malé i velké návštěvníky. Trať vede nádhernou přírodou po úbočí Hřebečovského hřbetu. Na konečné lze absolvovat krátkou provázenou prohlídku památek místní hornické činnosti.

Prohlíželo 119 lidí

Rezervováno včera

Stylově zrekonstruovaná atraktivní chalupa s velmi pěkným interiérem a s kompletně bezbariérovým přízemím v oplocené zahradě (stolní tenis, posezení, gril) s okolím vhodným k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1409

Kvalitně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (vířivka, sauna, posezení, gril) leží na okraji rekreační obce na malebném místě u lesa a je ideální pro rodinnou dovolenou po celý rok.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1958

Pěkná srubová chata s terasou na neoploceném pozemku (bazén, posezení) zcela na kraji obce v krásné lokalitě mezi loukami jen 150 m od lesa jen 4 km od České Třebové a 10 km od Litomyšle.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1374

Jednoduše zařízená chata k pronájmu v částečně oplocené zahradě leží v chatové osadě v blízkosti přehrady Na Jahodné (koupání) v malebné krajině Zábřežské vrchoviny na úpatí Jeseníků.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1925

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením a krbem, vyžití pro děti) na malebné polosamotě u lesa a pastviny s krásným výhledem do okolí.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1927

Velmi pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) v centru tiché obce jen 2 km od přírodního koupaliště a 22 km severně od Boskovic (hrad, Westernové městečko).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0641

Akceptované poukázky a asociace