Zobrazit na mapě

Zámek Bělá pod Bezdězem

Hrady a zámky

Zámek Bělá pod Bezdězem stojí na místě tvrze ze 16. století. V pozdějších letech byla tvrz přestavena na barokní zámek. Jedním z majitelů zámku byl i Albrecht z Valdštejna. V druhé polovině 18. století, byla v zámku textilní manufaktura a později po určitých úpravách lesnická škola.

Část zámku v současné době slouží jako městské muzeum, ve kterém se můžeme seznámit s historií oblasti od pravěku až po 19. století. Část expozice je věnována K. H. Máchovi a Bedřichu Smetanovi, v jejichž dílech se zrcadlí vztah obou umělců k Bezdězu a kraji pod ním.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Bělá pod Bezdězem je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Bělá pod Bezdězem je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila s wellness zázemím (vnitřní bazén s celoročním provozem, finská a parní sauna) v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) ve vilové čtvrti na okraji města.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2032

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962
Městečko Bělá pod Bezdězem leží v malebné krajině blízko Mladé Boleslavi. Je známé především zříceninou hradu Bezděz. Za návštěvu stojí i krásný barokní zámeček přímo v obci. Kromě zámku, se zde zachovalo mnoho historických staveb a část opevnění.

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Jednoduše zařízená srubová chata k pronájmu se zastřešenou terasou v neoplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce jen 150 m od řeky Jizery. Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1318

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu s wellness zázemím (vnitřní bazén, finská a parní sauna) leží v oplocené zahradě (altánek, posezení, krb) v chatové osadě nedaleko Komárovského rybníka.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chaty: 2031

Stylová roubená chalupa s velkou terasou (posezení, gril) leží na velmi pěkném místě ve stráni pod lesem v tiché malé obci v malebné oblasti v Podještědí jen 800 m od místního koupaliště.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1937

Vkusně a moderně zrekonstruovaná roubená chalupa k pronájmu se stylovým obytným pokojem leží na neoploceném pozemku (pergola s posezením, gril, ohniště) v malebné krajině Podještědí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2228

Dřevěná retro chata k pronájmu se zahradou (terasa, gril, ohniště) leží na klidném místě v chatové osadě u lesa v atraktivní oblasti Českého ráje jen 2 km od rozhledny Čížovka a 4 km od hradu Kost.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2334

Akceptované poukázky a asociace