Zobrazit na mapě

Valašské muzeum v přírodě

Turistické zajímavosti

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm je druhý nejstarší skanzen u nás. Byl založen v roce 1925 bratry Aloisem a Bohumírem Jaroňkovými. Nyní má skanzen tři samostatné části - Dřevěné městečko, Valašskou dědinu a Mlýnskou dolinu.

Nejstarší částí Valašského muzea je Dřevěné městečko. Nacházejí se zde budovy městské a sakrální. Zajímavostí je, že v prostoru této části skanzenu se kolem dřevěného kostela nachází malý hřbitov se skutečnými hroby. Odpočívá zde například Emil Zátopek či evangelický kněz a autor legendární knihy Broučci Jan Karafiát, na jehož náhrobku je socha roztomilého sedícího broučka.

Nejrozlehlejší část muzea je Valašská dědina. Návštěvníci si zde mohou udělat podrobný obrázek o tom, jak vypadala původní typická valašská vesnice. Venkovské chaloupky se zahrádkami, v nichž stojí umělecky vyřezávané úly, políčka, hospodářské budovy, to vše a ještě mnoho dalšího je zde shromážděno z celého Valašska.

Mlýnské dolině mohou návštěvníci obdivovat historické technické stavby, jako je hamr, pila, mlýn a lisovna oleje. Všechna tato zařízení jsou funkční.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Valašské muzeum v přírodě je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Valašské muzeum v přírodě je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 92 lidí

Nová pěkná chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (stolní tenis, terasa s posezením, ohniště) na okraji města v malebné krajině CHKO Beskydy jen 3 km od Valašského skanzenu v Rožnově p. R.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2269

Moderní chalupa k pronájmu leží na malebném místě v bývalém lomu na samotě na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) zcela na okraji města jen 1 km od koupaliště a jen 2 km od skanzenu.

3 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2286
Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm je národní kulturní a přírodní památkou. Jedná se o druhý nejstarší skanzen v naší zemi. Založili jej v roce 1925 bratři Alois a Bohumír Jaroňkovi. S léty docházelo k postupnému rozšiřování areálu a dnes jsou zde tři části - Dřevěné městečko, Valašská dědina a Mlýnská dolina.

Dnes zobrazeno 16x

Rezervováno včera

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (bazén, zahradní nábytek, krb, gril) v chatové osadě na kraji obce v turisticky atraktivní oblasti (Pustevny, Radhošť) jen 4 km od Rožnova pod Radhoštěm.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0933

Jednoduše zařízená valašská chalupa na neoplocené zahradě (posezení, ohniště) na malebné polosamotě u lesa s nedalekými krásnými výhledy na panorama Beskyd včetně hory Radhoště.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1456

Prostorná kvalitně zařízená chalupa (původně škola) se společenskou místností leží v oplocené zahradě (pergola, posezení, gril, dětský koutek) v okrajové části valašské obce na úpatí hory Radhoště.

9 ložnic / max 35 osob
číslo chalupy: 1842

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (pergola, krb) leží na malebném místě u lesa v chatové rekreační oblasti na úpatí hory Radhoště jen 7 km od Rožnova pod Radhoštěm.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1841

Pěkná chata k pronájmu se zrekonstruovaným interiérem, terasou (posezení, gril) a výhledem na horu Radhošť leží na okraji obce jen 2 km od místního koupaliště a jen 7 km od Rožnova pod Radhoštěm.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1912

Jednoduše zařízená dřevěná chata k pronájmu leží na přírodním neoploceném pozemku (posezení, ohniště, gril) na malebném místě u lesa v chatové rekreační oblasti na úpatí hory Radhoště.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1843

Akceptované poukázky a asociace