Zobrazit na mapě

Rozhledna Na Podluží

Rozhledna Na Podluží se nachází v těsné blízkosti obce Nový Poddvorov na Hodonínsku v mikroregionu Podluží.

Ocelová 30 m vysoká konstrukce rozhledny se 160 schody byla postavena na podzim v roce 2009. Podnět k výstavbě rozhledny dal svazek obcí mikroregionu Podluží. Oficiální otevření proběhlo 16.4.2010. Rozhledna je veřejnosti volně přístupna.

Rozhledna na Podluží získala podobu ropné těžní věže. Připomíná tak, že region Podluží a celé Hodonínsko patřilo v minulosti k největším nalezištím ropy v České republice.

Rozhledna nabízí velmi pěkné výhledy do okolí. Krásně jsou vidět místní vinice i nedaleký větrný mlýn ve Starém Poddvorově. Více v dálce pak lze vidět Lednicko-valtický areál, Pálavu, město Hodonín, Chřiby, Malé i Bílé Karpaty.

Přímo k rozhledně vede místní komunikace i cyklostezka. K rozhledně tak můžete přijet pohodlně autem nebo na kole. Pro pěší je přitažlivá stezka podél vinohradů z obce Prušánky.

Fotogalerie - Rozhledna Na Podluží

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Na Podluží je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Na Podluží je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená nová prostorná chata k pronájmu s vinným sklípkem leží na kraji obce mezi vinnými sklepy v atraktivním cykloturistickém regionu Podluží v dosahu Lednicko-Valtického areálu i Pálavy.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chaty: 2005

Dnes zobrazeno 9x

Stylová moderní rekreační chalupa s oplocenou zahrádkou (posezení, přenosný gril) v tiché ulici vinařské obce (možnost domluvy degustace vína) s okolím ideálním k cykloturistice.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1406
7 km od Hodonína se tyčí 30 m vysoká rozhledna Na Podluží. Především v létě sem míří stovky cykloturistů, kteří obdivují krásné výhledy do okolí. Všem příjde vhod také malé občerstvení, které se nachází přímo pod rozhlednou.

Velmi pěkně zařízená chata s vinným sklípkem (možnost degustace vína) s neoploceným pozemkem (pergola s posezením, krb, ohniště) v osadě vinných sklípků na okraji obce. Cykloturistika.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chaty: 0907

Dnes zobrazeno 8x

Nově a velmi pěkně v místním lidovém stylu zrekonstruovaná chata s vinným sklípkem a s velkou oplocenou terasou (venkovní posezení, gril) v osadě vinných sklepů. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1407

Dnes zobrazeno 8x

Kvalitně zařízený vinný sklep s ubytováním (chata) se zastřešenou terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2057

Pěkný prostorný vinný sklep s ubytováním (chata) s terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální pro cykloturistickou dovolenou.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2024

Jednoduše zařízené zcela samostatné přízemí vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2141a

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2142

Akceptované poukázky a asociace