Písek je malebné jihočeské město. Největší turistickou zajímavostí je určitě kamenný most přes řeku Otavu, který byl vystavěn ve 13. století a je vyhlášenou národní kulturní památkou.

Dochovala se také část původních městských hradeb. V Písku kdysi stával královský hrad, dnes z něj mohou návštěvníci obdivovat již jen západní křídlo, ve kterém je umístěno Prácheňské muzeum.

V centru města stojí mnoho původních gotických a renesančních domů. Na budově dnešního hotelu Otava mohou turisté obdivovat reprodukce obrazů Mikoláše Alše. Dominantou města Písek je gotický poutní kostel Narození Panny Marie.

V červnu se zde konají slavnosti Dotkni se Písku.

Fotogalerie - Písek

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Písek je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Písek je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkné zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, ohniště) v chatové oblasti v lese přímo nad řekou Otavou (koupání, rybaření) 5 km severně od Písku s okolím vhodným pro cyklovýlety.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1329

Prohlíželo 629 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebné lokalitě nad řekou Otavou na okraji chatové osady. Je ideální pro rybáře nebo dovolenou v klidu přírody.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1961
Město Písek je vyhlášenou městskou památkovou zónou. Přes řeku Otavu vede nejstarší kamenný most ve střední Evropě. Zajímavostí je historická elektrárna, která je vyhlášenou technickou památkou. Na náměstí stojí krásná barokní radnice a mnoho historických domů.

Dnes zobrazeno 21x

Stylově zařízená velmi pěkná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště) v malebné lokalitě nad řekou Otavou (rybaření) na okraji chatové osady.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2068

Kompletně zrekonstruovaná velmi pěkná 2-pokojová chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, gril) v tiché uličce v malé obci u Otavské cyklostezky jen 6 km od města Písek.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1466

Prostorná chalupa s velkou společenskou místností (stolní tenis, stolní fotbal, šipky) na neoploceném pozemku (altán s posezením, krb) na polosamotě u dančí obory. Cykloturistika.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0914

Kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu se zimní zahradou, saunou a oploceným dvorem (bazén, koupací sud, altánek, gril) leží v jihočeské obci s výhledem na Písecké hory.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2307

Malá velmi pěkně zařízená chata s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě na kraji obce jen 300 m od místního lázeňského areálu a jen 3 km od Orlické přehrady (koupání a rybaření).

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 1014

Prohlíželo 95 lidí

Účelně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (bazén, terasa s posezením, gril) leží v malé obci v krásné jihočeské krajině nedaleko přehrady Orlík a hradu Zvíkov.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2393

Akceptované poukázky a asociace