Zobrazit na mapě

Pevnost Stachelberg - vojenské muzeum

Naučné stezky

Dělostřelecká tvrz Stachelberg leží ve východních Krkonoších na cestě z Trutnova do Žacléře. Stachelberg patří k linii pohraničního opevnění, které bylo vybudováno jako ochrana proti německé rozpínavosti, avšak nebylo nikdy využito. Tvrz Stachelberg byla stavěna v letech 1937 – 38, ale nikdy nebyla zcela dokončena. Pokud by dokončena byla, jednalo by se o největší dělostřeleckou tvrz v naší zemi.

Dnes je část podzemních chodeb zatopená vodou a tudíž nepřístupná. Návštěvníci si mohou prohlédnout betonový pěchotní srub. Nedaleko Stachelbergu vede naučná stezka spojující několik vojenských pevností. U tvrze jsou krásné výhledy do okolí.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pevnost Stachelberg - vojenské muzeum je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pevnost Stachelberg - vojenské muzeum je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 10x

Atraktivní moderně zařízená chalupa se saunou k pronájmu leží na neoploceném pozemku (pergola, krb, trampolína, bohaté vyžití pro děti – POHÁDKOVÁ VESNIČKA) na kraji obce jen 200 m od sjezdovky.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2119

Moderně zařízená chalupa k pronájmu s wellness (sauna, vířivka) a neoploceným pozemkem (bazén, stolní tenis, zastřešené posezení, krb, gril, vyžití pro děti) leží na okraji malé obce v Krkonoších.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 2379
Podél českých hranic vede linie vojenského obranného opevnění vybudovaná před druhou světovou válkou. Jednou z vojenských pevností je Stachelberg, který se měl stát největší dělostřeleckou pevností v tehdejším Československu. Stavba nebyla však zcela dokončena. Stachelberg je veřejnosti přístupný.

Dnes zobrazeno 12x

Atraktivní velmi pěkně zařízená chata ve velké pečlivě udržované zahradě (bazén, posezení, krb, pískoviště) s horským potůčkem v malé horské osadě u lesa jen 300 m od lyžařského areálu Prkenný Důl.

7 ložnic / max 20 osob
číslo chaty: 1444

Dnes zobrazeno 12x

Stylová roubená chalupa k pronájmu s terasou a neoplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, altánek s posezením, krb, ohniště) leží v malé horské osadě na malebném místě u lesa a horského potoka.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1931

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chalupa s prostornou obytnou kuchyní leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, krb) v okrajové části krkonošské obce s možností krásných turistických výletů.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1751

Velmi pěkně zařízený bungalov (chata) k pronájmu s terasou (pergola s posezení a grilem) leží na okraji krkonošské obce s okolím vhodným v létě k turistice a v zimě k lyžování (ski areály od 6 km).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9648

Prostorný pěkně zařízený rekreační dům se stolním tenisem leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) v centrální ale tiché části krkonošské obce jen 3 km od Janských Lázní.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1721

Zděná pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v centrální ale klidné části obce Svoboda nad Úpou u lesa jen 3 km od Janských Lázní (skiareál, lázeňský areál s kolonádou).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1231

Akceptované poukázky a asociace