Zobrazit na mapě

Loupežnický vrch

Přírodní zajímavosti

Loupežnický vrch nazývaný také Větrov se nachází v malebných Lužických horách. Leží blízko Jablonného v Podještědí. Na vrcholu kopce jsou již téměř neznatelné  zbytky hradu, který zde kdysi stával a střežil cesty mezi Čechami a Německem. 

Část Loupežnického vrchu je poznamenána těžbou kamene, která zde v minulosti, na přelomu 19. a 20. století probíhala. V této souvislosti tu byla vybudována široká lesní cesta. Na vrchol kopce se turisté mohou dostat z několika směrů, nejsnáze z Petrovic po značené turistické cestě, kterých je na území Lužických hor velké množství. Podle názvu kopce lze usuzovat, že ve zdejších hlubokých lesích s množstvím skalních úkrytů našlo útočiště vedle pašeráků, i mnoho lapků a loupežníků.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Loupežnický vrch je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Loupežnický vrch je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 95 lidí

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (zahradní nábytek, gril) na kraji obce v malebné krajině Lužických hor v česko-německém příhraničí. Ideální k odpočinku i k aktivní dovolené.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0956

Kvalitně zařízená chata ve velké oplocené zahradě (travnatá plocha pro míčové hry, ruské kuželky, zahradní altán, posezení a gril) na kraji tiché obce v malebném česko-německém příhraničí.

4 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1002
Loupežnický vrch nazývaný také Větrov se nachází v malebných Lužických horách. Leží blízko Jablonného v Podještědí. Na vrcholu kopce jsou již téměř neznatelné  zbytky hradu, který zde kdysi stával a střežil cesty mezi Čechami a Německem.

Velká turistická chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, volejbalové hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v naprostém soukromí, obklopena jen přírodou Lužických hor.

15 ložnic / max 52 osob
číslo chalupy: 2170

Účelně a pěkně zařízená poloroubená chalupa se zahradou (posezení, gril) na kraji malé obce ležící přímo pod horou Ještěd jen 200 m od koupaliště a jen 10 km od centra Liberce. Turistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0844

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa s posezením, gril) leží u potoka v obci s možností krásných výletů do Lužických hor, do NP České Švýcarsko nebo do Německa.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2312

Útulná pěkně zařízená chata k pronájmu se zimní zahradou a krbovými kamny leží v oplocené zahradě (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji městečka v samém srdci Lužických hor.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2241

Poloroubená místně typická chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v klidné části obce jen 2,5 km od přehrady Fojtka (koupání) a jen 10 km od Liberce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 0924

Kvalitně zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce na malebném místě u lesa v atraktivní krajině Lužických hor.

3 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2044

Akceptované poukázky a asociace