Zobrazit na mapě

Lázeňský areál Velké Losiny

Lázně

Lázně Velké Losiny se mohou pochlubit krásnými klasicistními lázeňskými domy, které jsou ukázkou typické lázeňské architektury. Při léčbě se zde využívají léčivé sirovodíkové prameny, jejichž blahodárný účinek je známý již od 16. století. V roce 1596 zde byl vystavěn první léčebný dům, tehdy ještě ze dřeva, který se s krásou dnešních lázeňských domů nedá srovnávat.

K areálu lázní patří také půvabný lázeňský park založený v roce 1851. Návštěvníci při procházce tímto parkem mohou obdivovat vzácné dřeviny a obdivuhodné množství azalek a rododendronů. V parku stojí barokní kaple Svatého Kříže. Smutný svědek z dob čarodějnických procesů ve Velkých Losinách stojí na rozcestí Račinka. Jedná se o původní dřevěný kříž, u kterého se odsouzení mohli naposledy rozloučit se svými drahými.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lázeňský areál Velké Losiny je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lázeňský areál Velké Losiny je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v chatové osadě pod lesem na okraji obce jen 3 km od lázní Velké Losiny (zámek, termální koupaliště).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1736

Prostorná chalupa k pronájmu leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril, ohniště) v přímém sousedství rybníka (rybaření) na okraji obce jen 5 km od lázeňské obce Velké Losiny (koupaliště).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2059
V lázních Velké Losiny se léčí pomocí termálních sirovodíkových pramenů. V lázeňském parku vyvěrá pramen Karel, který je již zdáli patrný díky svému charakteristickému zápachu. V severní části lázeňského parku se nachází termální koupaliště napájené léčivými prameny.

Nová mimořádně atraktivní stylově zařízená roubená chalupa na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril, dětský koutek) leží v okrajové části obce jen 3 km od termálního koupaliště.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 1636

Pěkná v retro stylu zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa, posezení, krb) leží na klidném a malebném místě v horské chatové osadě nedaleko lesa jen 4,5 km od přehrady Krásné (koupání).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1838

Prohlíželo 142 lidí

Mimořádně pěkná chata s terasou ve velké zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, ruské kuželky) v atraktivní turisticko-rekreační oblasti obklopené lesy jen 300 m od místního ski areálu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0665

Prohlíželo 117 lidí

Rezervováno 17. 3.

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního ski areálu.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1453a

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu na oploceném pozemku v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty a cykloturisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního skiareálu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1453b

Dnes zobrazeno 14x

Velmi pěkně zařízená chalupa v zahradě s bazénem, stolním tenisem a terasou u potoka v klidné části obce v atraktivní krajině Jeseníků (ideální k turistice a lyžování) jen 15 km od lázní Velké Losiny.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0927

Akceptované poukázky a asociace