Zobrazit na mapě

Vosecká bouda

Krkonošském národním parku si mohou návštěvníci prohlédnout historickou budovu Vosecká bouda. Leží v nadmořské výšce 1260 metrů a dlouhá léta byla využívána dřevaři, kteří si sem po těžké práci chodili odpočinout a přespat. Několik let zde také bydlel mnich poustevník a právě díky tomu je bouda někdy nazývána též Františkánská. Zajímavostí je, že všechny ostatní hřebenové boudy byly v minulosti postiženy požárem, zatímco Voseckou boudu nikdy požár nezasáhl. Do Vosecké boudy nevede vedení elektrické energie, elektřina je zde vyráběna vlastním naftovým generátorem. Turistická trasa k Vosecké boudě vede z Harrachova kolem překrásných Mumlavských vodopádů. V zimě je možné absolvovat ji pouze na běžkách.

Z Vosecké boudy se dá vydat dále k prameni řeky Labe nebo na vrchol Szrenica, který se nachází již na polské straně Krkonoš.

 

Fotogalerie - Vosecká bouda

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vosecká bouda je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vosecká bouda je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398
Vosecká bouda stojí na západě krkonošského pohoří. Byla postavena v první polovině 18. století. Původně sloužila jako seník, později se z ní stal útulek pro dřevaře. V roce 1900 byla zrekonstruována a rozšířena. Nedaleko Vosecké boudy se nachází pramen řeky Labe.

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723

Prohlíželo 106 lidí

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Rezervováno 16. 4.

Prostorná luxusně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (zapuštěný vyhřívaný bazén, posezení, krb, dětský koutek) v klidné části horské obce pod lesem u horského potoka jen 5 km od Harrachova.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1502

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji malé horské osady jen 100 m od lyžařského areálu v sousedství hřiště a občerstvení. Turistika.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1365

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Rezervováno 16. 4.

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoplocené zahradě s bohatým rekreačním zázemím (bazén, golfové hřiště, trampolína, houpačky, posezení, ohniště, gril, vyžití pro děti) na kraji horské obce.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 2370

Akceptované poukázky a asociace