Zobrazit na mapě

Lázeňský areál Hodonín

Lázně

Pro svoje složení a účinky bývá léčivá voda z Hodonína přirovnávána k vodě z Mrtvého moře. Místní lázně fungují relativně krátkou dobu, od 70. let minulého století, kdy při těžbě ropy upozornili naftaři na velký obsah jodu v odčerpávané vodě. Po základních výzkumech byly vybudovány lázně, které od té doby úspěšně léčí pacienty s těžkými úrazy a s pohybovými problémy. 

V lázeňském parku se pořádají koncerty vážné hudby i  folklorní festivaly. V září se zde odehrává velmi oblíbené Lázeňské vinobraní. Pobyt je možné si zpříjemnit i návštěvou překrásné zimní zahrady s tropickými rostlinami z celého světa. V letním období každý jistě uvítá možnost návštěvy letního koupaliště.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lázeňský areál Hodonín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lázeňský areál Hodonín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená zahradní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě leží na okraji obce v malebném jihomoravském regionu Podluží (ideální k cykloturistice).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2049

Dnes zobrazeno 9x

Stylová moderní rekreační chalupa s oplocenou zahrádkou (posezení, přenosný gril) v tiché ulici vinařské obce (možnost domluvy degustace vína) s okolím ideálním k cykloturistice.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1406
Oblíbenost a účinnost léčebných procedur v lázních Hodonín je závislá na přírodním léčivém zdroji jodobromové vody, která se zde těží z vrtů dva kilometry hlubokých. Jde o nejhlubší vrty u nás a o nejkvalitnější jodobromovou vodu - solanku v Evropě.

Pěkný prostorný vinný sklep s ubytováním (chata) s terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální pro cykloturistickou dovolenou.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2024

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2142

Dnes zobrazeno 8x

Kvalitně zařízený vinný sklep s ubytováním (chata) se zastřešenou terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2057

Jednoduše zařízené zcela samostatné přízemí vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2141a

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2141b

Prohlíželo 100 lidí

Malá atypická chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) leží v osadě vinných sklípků na okraji obce jen 11 km od Hodonína. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1102

Akceptované poukázky a asociace