Zobrazit na mapě

Kurtort Oybin - lázeňské městečko - Německo

Turistické zajímavosti

Lázně Oybin se nacházejí v nádherném údolí Žitavských hor obklopeny krásnými lesy. Je to malebné městečko s krásnými roubenými domy, mnoha parky a návštěvníci zde naleznou útulné restaurace a kavárny.

Lázně Oybin jsou jednou ze zastávek úzkokolejné historické železnice z Žitavy do Jonsdorfu. Jízda překrásnou krajinou tímto parním vláčkem je nezapomenutelná. Tím spíš, že některé jízdy jsou doprovázeny hudbou a na některé jsou vypravovány historické vozy. V Oybinu na nádraží funguje také muzeum, které návštěvníkům přiblíží vývoj této historické úzkorozchodné železnice, která zde je již více než 100 let. 

Při návštěvě Oybinu by si turisté rozhodně neměli nechat ujít výlet na zříceninu hradu Oybin, která je jednou z nejvýznamnějších památek Horní Lužice.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kurtort Oybin - lázeňské městečko - Německo je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kurtort Oybin - lázeňské městečko - Německo je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 95 lidí

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (zahradní nábytek, gril) na kraji obce v malebné krajině Lužických hor v česko-německém příhraničí. Ideální k odpočinku i k aktivní dovolené.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0956

Kvalitně zařízená chata ve velké oplocené zahradě (travnatá plocha pro míčové hry, ruské kuželky, zahradní altán, posezení a gril) na kraji tiché obce v malebném česko-německém příhraničí.

4 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1002
Lázně Oybin se nacházejí v nádherném údolí Žitavských hor obklopeny krásnými lesy. Je to malebné městečko s krásnými roubenými domy, mnoha parky a návštěvníci zde naleznou útulné restaurace a kavárny.

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa s posezením, gril) leží u potoka v obci s možností krásných výletů do Lužických hor, do NP České Švýcarsko nebo do Německa.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2312

Útulná pěkně zařízená chata k pronájmu se zimní zahradou a krbovými kamny leží v oplocené zahradě (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji městečka v samém srdci Lužických hor.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2241

Velká turistická chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, volejbalové hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v naprostém soukromí, obklopena jen přírodou Lužických hor.

15 ložnic / max 52 osob
číslo chalupy: 2170

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v chatové osadě v malebné lokalitě u lesa na okraji obce jen 200 m Lesního rybníku s možností krásného přírodního koupání a občerstvení.

1 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1661

Kvalitně zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce na malebném místě u lesa v atraktivní krajině Lužických hor.

3 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2044

Stylově zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa s posezením, gril) v obci v atraktivní krajině Lužických hor a je ideální pro rodinnou dovolenou.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2229

Akceptované poukázky a asociace