Zobrazit na mapě

Sopka Komorní hůrka

Přírodní zajímavosti

V blízkosti dvou západočeských měst Chebu a Františkových Lázní stojí nejmladší česká sopka Komorní hůrka. Její výška je 495 metrů.

Podle vědeckých výzkumů byla sopka aktivní naposledy před milióny lety ve čtvrtohorní době. Na počátku 20. století byla Komorní hůrka se svým nejbližším okolím vyhlášena za národní přírodní památku. Dodnes zde probíhají vědecké výzkumy. Sopka fascinovala vědce již v minulosti a jedním z jejích průzkumníků byl také básník Johann Wolfgang Goethe, jehož reliéf vytesal neznámý umělec u vchodu do ražené štoly. Ta je ale v současnosti nepřístupná.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Sopka Komorní hůrka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Sopka Komorní hůrka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě s možností využití tenisového kurtu v romantickém údolí u lesa v malebné krajině Krušných hor jen 1,5 km od přírodní památky Rotavské varhany.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0332

Zrekonstruovaná stylově zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa, gril) na okraji malé obce v malebné krajině CHKO Český les (turistika) poblíž hranic s Německem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2323
Komorní hůrka je sopka z doby čtvrtohor a je nejmladším sopečným vrchem v naší zemi. Je vyhlášenou národní přírodní památkou. Do nitra sopky vede štola, vybudovaná v první polovině 19. století. U jejího vstupu je pamětní deska hraběte Šternberka a kamenný reliéf básníka Johana Wolfganga Goetha.

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154

Dnes zobrazeno 9x

Účelně zařízená chata v neoplocené zahradě (posezení, krb, ohniště) na kraji obce na kopci s krásným výhledem do okolí. Ideální v létě k turistice, v zimě k lyžování (běžecké tratě hned za chalupou).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0742

Rezervováno včera

Zděná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (zahradní nábytek) na kraji chatové oblasti 5 km od lázní Jáchymov. Okolí nabízí skvělé podmínky k turistice a horské cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 9202

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Akceptované poukázky a asociace