Zobrazit na mapě

Klášter Borovany

Klášter Borovany se nachází ve stejnojmenném městě nedaleko Českých Budějovic. Areál klášteru je chráněný jako kulturní památka ČR.

Klášter byl založen Petrem z Lindy v roce 1455. První stavbou klášterního komplexu byl kostel Navštívení Panny Marie. Na konci 15. století byl přistavěn ambit křížové chodby s konventní budovou. V polovině 16. století začal klášter upadat kvůli dluhům a sporům se šlechtou. V roce 1630 císař Ferdinand III. klášter obnovil, trvalo však více než 30 let, než se do kláštera vrátili augustiniánští bratři. V roce 1785 byl klášter opět zrušen císařem Josefem II. Klášter koupil rod Schwarzenbergů, který jej přeměnil na zámek. Od roku 1939 zámek patří městu Borovany.  Až do roku 1997 se v zámku nacházela základní škola. V letech 2008 - 2010 prošel zámek rekonstrukcí.

Nyní se v areálu zámku nachází městská knihovna, infocentrum, výstavní prostory, kavárna a prohlídková trasa. Zajímavostí kláštera je borůvková zahrada, kde je vysazeno 8 odrůd kanadských borůvek.

Fotogalerie - Klášter Borovany

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Klášter Borovany je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Klášter Borovany je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízený rekreační dům se zastřešenou terasou (posezení, krb) v pěkně udržované zahradě v obci jen 13 km od lázní Třeboň a jen 13 km od historického města České Budějovice. Cykloturistika.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1232

Zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zahradou (pergola, posezení, ohniště) leží na okraji obce mimo zástavbu a je ideální zejména pro ty, kteří hledají samotu, klid, odpočinek a malebnou přírodu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2120
Augustiniánský klášter v Borovanech byl veřejnosti zpřístuněn po rekonstrukci v roce 2010. Prohlídková trasa zavede návštěvníky např. do kostela Navštívení Panny Marie nebo do konventu kláštera, kde je dnes umístěno lapidárium barokních soch včetně originálu Mariánského sloupu z Českých Budějovic.

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa s uzavřeným dvorem (bazén, stolní tenis, posezení, gril, ohniště) leží v obci v malebné krajině na rozhraní Novohradských hor, Třeboňska a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2291

Malá velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, ohniště). Dovolená na okraji chatové osady nedaleko rybníka v kouzelné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1854

S citem zrekonstruovaná poloroubená chalupa se stylovou obytnou místností, uzavřeným dvorem (posezení, gril, ohniště) a vyžitím pro děti na kraji malé obce jen 14 km od Českých Budějovic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2207

Dnes zobrazeno 12x

Rezervováno 16. 3.

Pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola, gril, ohniště, trampolína) leží na okraji malé obce v malebné lokalitě na rozhraní CHKO Třeboňsko, Novohradských hor a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2206

Pěkný apartmán se samostatným vchodem k pronájmu v nově zrekonstruované chalupě leží v malé jihočeské obci jen 1 km od rekreačního rybníku Mrhal (koupání, rybaření). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 2321

Pěkný apartmán se samostatným vchodem k pronájmu v nově zrekonstruované chalupě leží v malé jihočeské obci jen 1 km od rekreačního rybníku Mrhal (koupání, rybaření). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 2188

Akceptované poukázky a asociace