Zobrazit na mapě

Karlovy Vary

Jak už je z názvu zřejmé, byly Karlovy Vary založeny císařem Karlem IV. v polovině 14. století. Jsou to největší české lázně a k léčbě zde slouží více než šedesát termálních pramenů. Nejteplejší pramen se jmenuje Vřídlo a tryská až do výšky patnácti metrů. V místě jeho vývěru je postavena Vřídelní kolonáda, kde je možné posedět a obdivovat tento vzácný přírodní úkaz.

Kromě krásných lázeňských domů je možné si ve Varech prohlédnout například barokní kostel Svaté Máří Magdalény, jehož architektem je Kilián Ignác Dienzenhofer. Nejstarší historickou památkou Karlových Varů je zřícenina románského kostela Svatého Linharta z roku 1294.

V bezprostředním okolí Karlových Varů je několik upravených vyhlídek pro turisty. Nejznámějšími jsou vyhlídka Jelení skok se známou sochou kamzíka a vyhlídka s rozhlednou Diana, ke které vede lanovka přímo z hlavní kolonády.

Fotogalerie - Karlovy Vary

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Karlovy Vary je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Karlovy Vary je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154
Město Karlovy Vary je díky dochovaným historickým objektům vyhlášenou památkovou zónou. Jedná se o nejvýznamnější lázeňské město v naší zemi. Kromě krásné architektury a léčivých pramenů se město Karlovy Vary může pochlubit tradiční výrobou porcelánu a skla a výrobou proslulého likéru Becherovka.

Rezervováno včera

Zděná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (zahradní nábytek) na kraji chatové oblasti 5 km od lázní Jáchymov. Okolí nabízí skvělé podmínky k turistice a horské cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 9202

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Prohlíželo 103 lidí

Účelně zařízená chata v neoplocené zahradě (posezení, krb, ohniště) na kraji obce na kopci s krásným výhledem do okolí. Ideální v létě k turistice, v zimě k lyžování (běžecké tratě hned za chalupou).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0742

Pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě s možností využití tenisového kurtu v romantickém údolí u lesa v malebné krajině Krušných hor jen 1,5 km od přírodní památky Rotavské varhany.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0332

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Akceptované poukázky a asociace