Zobrazit na mapě

Hrad Boskovice

Hrady a zámky

Ještě v první polovině 18. století byl hrad Boskovice opuštěn a postupně rozebírán. Původně mohutný hrad s charakteristickými věžemi, kaplí a hradbami byl těmito zásahy natolik zničen, že si dnes ani nemůžeme představit jeho původní goticko-renesanční podobu. Návštěvníci si zde mohou prohlédnout expozici pojednávající o historii hradu a významných osobnostech a událostech s hradem spojených v lapidáriu, upraveném v původní hlásce. 

Místní zajímavostí je dvacet šest metrů hluboká studna, která je doposud v provozu. Má velmi dobrou pitnou vodu, která je čerpána historickým šlapacím kolem.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Boskovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Boskovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 131 lidí

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Prohlíželo 99 lidí

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202
Historie hradu Boskovice sahá až do poloviny 13. století, kdy byl raně gotický hrad postaven rodem Boskoviců. V průběhu staletí byl mnohokrát pobořen a znovu obnoven. Na počátku 18. století, kdy hrad patřil rodu Ditrichštejnů, byl do značné míry poničen, protože zdivo vyhlídkové věže a bašty bylo použito na stavbu zámku ve středu města.

Pěkná účelně zrekonstruovaná chata k pronájmu v tichém prostředí malé chatové osady nedaleko lesa na úpatí Drahanské vrchoviny jen 200 m od místního koupaliště a jen 10 km od Boskovic.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1458

Prohlíželo 104 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Moderní kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, posezení, gril, ohniště) je umístěn v malé obci v atraktivní lokalitě nad přehradou Letovice (koupání a rybaření).

5 ložnic / max 9 osob
číslo chalupy: 2328

Dnes zobrazeno 9x

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Akceptované poukázky a asociace