Zobrazit na mapě

Hora Mravenečník

Přírodní zajímavosti

Vrchol hory Mravenečník je vzdálen asi jen necelý kilometr od horní nádrže vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně, ale nevede na něj žádná značená trasa a při špatné viditelnosti je zde nesnadná orientace.

Vzhledem k tomu, že vrchol hory pokrývají horské louky bez porostu stromů, je z něj nádherný kruhový výhled na okolní kopce. Na jeho západním okraji stojí tři stožáry větrné elektrárny.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hora Mravenečník je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hora Mravenečník je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 27x

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního ski areálu.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1453a

Dnes zobrazeno 8x

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu na oploceném pozemku v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty a cykloturisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního skiareálu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1453b
V chráněné krajinné oblasti Jeseníky, v přírodní rezervaci Rubaniska leží hora Mravenečník. Je známá především tím, že se zde nachází horní nádrž vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně, na kterou je z vrcholu Mravenečníku zajímavý pohled. 

Dnes zobrazeno 8x

Nová mimořádně atraktivní stylově zařízená roubená chalupa na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril, dětský koutek) leží v okrajové části obce jen 3 km od termálního koupaliště.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 1636

Dnes zobrazeno 50x

Mimořádně pěkná chata s terasou ve velké zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, ruské kuželky) v atraktivní turisticko-rekreační oblasti obklopené lesy jen 300 m od místního ski areálu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0665

Dnes zobrazeno 8x

Rezervováno včera

Luxusně zařízená chalupa k pronájmu s bazénem, infrasaunou, terasou (vířivka, posezení, krb) a výhledem na panorama Jeseníků leží na částečně oploceném pozemku v okrajové části horské obce.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2075

Dnes zobrazeno 45x

Velmi pěkně zařízená chalupa v zahradě s bazénem, stolním tenisem a terasou u potoka v klidné části obce v atraktivní krajině Jeseníků (ideální k turistice a lyžování) jen 15 km od lázní Velké Losiny.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0927

Velká turistická jednoduše zařízená chata k pronájmu se 2 společenskými místnostmi (kulečník) leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště) v malebném prostředí horské obce přímo pod lesem.

9 ložnic / max 32 osob
číslo chaty: 2061

Pěkná moderní novostavba rekreačního domu k pronájmu se saunou a zahradou (zastřešená terasa, gril, ohniště) leží nedaleko lesa v malebné horské rekreační obci pod Červenohorským sedlem.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 23104

Akceptované poukázky a asociace