Zobrazit na mapě

Flájský plavební kanál

K významným technickým památkám České republiky se řadí Flájský plavební kanál u přehrady Fláje ležící nedaleko Českého Jiřetína v Krušných horách.

Jde o nejstarší plavební kanál vytvořený v letech 1624 – 1629 na Flájském potoce, po kterém se plavilo dřevo do německé obce Clausnitz, kde se kanál dále napojil na řeku Muldu pokračující do Freibergu.

Kanál svému účelu sloužil více jak 240 let. Délka kanálu byla 18,2 km s hloubkou 120 cm.

Dnes tudy vede Naučná stezka Flájského plavebního kanálu s délkou 23 km, vedoucí jak na české, tak na německé straně. Kdo zamíří k Flájskému plavebnímu kanálu, neměl by zapomenout navštívit i nedalekou přehradu Fláje.

Fotogalerie - Flájský plavební kanál

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Flájský plavební kanál je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2217

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2216
Unikátní technická památka Flájský plavební kanál leží v krásném prostředí Krušných hor. Podél kanálu vede Historická naučná stezka Flájský kanál, kde celkem 11 zastavení seznamuje návštěvníky se stavbou a dřívějším využitím kanálu.

Útulná plně vybavená rodinná chata s krbem k pronájmu leží na oploceném pozemku (vyhřívaný bazén, sauna, vířivka, venkovní krb s posezením, gril a stolní tenis) v chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2215

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Prohlíželo 111 lidí

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Prohlíželo 135 lidí

Velmi pěkně zařízená chalupa se stylovou obytnou místností v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v tiché ulici na kraji horské obce v malebné krajině Krušných hor. Turistika. Lyžování.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1470

Akceptované poukázky a asociace