Zobrazit na mapě

Deštné v Orlických horách

Muzea

V údolí Deštenského potoka a říčky Bělé vznikla ve 14. století dřevorubecká osada Deštné. V průběhu dějin se obživa místních obyvatel rozšířila o tkalcovství, chov dobytka a také o pašeráctví. Z Deštného se po říčce Bělá splavovalo dřevo, z nějž většina putovala do Kutné Hory na provoz dolů.

Dnes je z původní osady turistické letovisko a středisko zimních sportů. Je zde celoročně otevřené Muzeum zimních sportů, turistiky a řemesel. V obci je také barokní poutní kostel zasvěcený Svaté Máří Magdaléně, u nějž stojí monumentální sousoší Panny Marie se Svatými Josefem, Jáchymem a Annou. V části Deštného zvané Zákoutí naleznou návštěvníci historicky cenné roubené domy a sochu Svatého Jana Nepomuckého z období rokoka. V blízkém okolí jsou dvě naučné stezky a upravené lyžařské terény. Jedna naučná stezka dovede návštěvníky mj. do nedaleké osady Dříš, kde je pietní místo Slavín Orlických hor. V zimě se zde konají slavnosti Rampušák a v létě Tavení skla dřevem.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Deštné v Orlických horách je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Deštné v Orlických horách je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová chalupa k pronájmu leží v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, stolní tenis, hřiště, vyžití pro děti) v horské obci v malebné centrální části Orlických hor (turistika, cykloturistika)

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1928

Prohlíželo 98 lidí

Rezervováno 26. 3.

Pěkně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (bazén, finská sauna, zastřešené posezení, gril) leží u lesa na klidném místě zcela na okraji obce v malebné přírodě Orlických hor.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2380
Jedno z turisty nejnavštěvovanějších míst Orlických hor je osada Deštné. Tato původně dřevorubecká ves je dnes místem, kam přijíždějí v létě milovníci turistiky a v zimě ti, kdo rádi holdují zimním sportům. V obci je poutní kostel a cenné roubené stavby. Naučná stezka dovede návštěvníky mj. do nedaleké osady Dříš, kde je pietní místo Slavín Orlických hor.

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s hernou (stolní tenis, mini kulečník a stolní fotbálek) leží na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, krb, ohniště) v horské obci v srdci Orlických hor.

2 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2078

Dnes zobrazeno 9x

Udržovaný a plně vybavený rodinný dům (chalupa) k pronájmu na oploceném pozemku (zapuštěný bazén, tenisový kurt, venkovní posezení s grilem) na atraktivní polosamotě v Orlických horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2159

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu s terasou leží v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2244

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu se nachází v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2245

Dnes zobrazeno 10x

Pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, pergola - posezení a krb) leží v chatové osadě u lesa na kraji města jen 2,5 km od místního zámku a jen 8 km od vodní nádrže Rozkoš.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1579

Jednoduše zařízená chalupa s oplocenou zahradou (terasa a pergola s posezením, ohniště, vyžití pro děti) leží v malé obci na Náchodsku nedaleko Pekelského údolí a jen 10 km od vodní nádrže Rozkoš.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2396

Akceptované poukázky a asociace