Zobrazit na mapě

Broumovské stěny

Broumovské stěny se nacházejí ve východních Čechách téměř na česko-polské hranici v okrese Náchod. Broumovské stěny tvoří 13 kilometrů dlouhý skalnatý hřbet. Ideálním výchozím místem k výletu po Broumovských stěnách je vrch Hvězda, kde byla v 18. století podle návrhu známeho architekta K. I. Dientzenhofera postavena poutní kaple Panny Marie Sněžné.

Turisticky atraktivní v Broumovských stěnách je například Kovářova rokle, ke které se pojí mnoho pověstí. Jsou zde dvě jeskyně Kovárna a Mariánská sluj. Ty údajně bývaly v minulosti sídlem loupežnické tlupy. Nedaleko Kovářovy rokle je krásné vyhlídkové místo Supí hnízdo. V Broumovských stěnách mohou turisté najít i mnoho dalších nejrůznějších skalních útvarů. K nejzajímavějším patří Slavěnské hřiby, Skalní divadlo, Kamenná brána či Velká kupa. Broumovské stěny jsou vyhlášenou národní přírodní rezervací.

V okolí Broumovských stěn lze navštívit i další krásná skalní města. Adršpašško-teplické skály patří mezi nejznámnější. Své kouzlo má ale i menší skalní město Ostaš.

Fotogalerie - Broumovské stěny

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Broumovské stěny je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Broumovské stěny je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná účelně zařízená poloroubená chalupa leží na oploceném pozemku (posezení, gril) v klidné části obce v malebné krajině CHKO Broumovsko (ideální k návštěvě skalních měst) nebo k cykloturistice.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1817

Prohlíželo 197 lidí

Stylová roubená chalupa s hernou (stolní tenis, šipky) na neoploceném pozemku (zahradní nábytek, krb, gril) na kraji malé osady v atraktivní lokalitě přímo v Adršpašsko-teplických skalách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 9354
Broumovské stěny nabízejí svým návštěvníkům romantickou procházku malebným prostředím s mnoha zajímavými skalními zákoutími. Ujít by si neměli nechat vrchol Hvězda, na jehož okraji stojí kaple Panny Marie Sněžné, která má půdorys ve tvaru Hvězdy. U kaple je krásná vyhlídka.

Pěkná dobově zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) na malebném místě s krásným výhledem do okolí na polosamotě v sousedství pouze 4 dalších chalup.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1642

Nadstandardně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (bazén, šipky, posezení, krb) na kraji malé obce u lesa v malebné krajině CHKO Broumovsko jen 15 km od Adršpašsko-teplických skal.

5 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1142

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (terasa, posezení, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 10 km od Náchodu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1349

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (pergola s posezením, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 8 km od Babiččina údolí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1348

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (terasa, posezení, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 10 km od Náchodu.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1350

Velmi pěkná chata k pronájmu v oploceném areálu 4 chat (posezení, gril) leží v chatové rekreační oblasti nedaleko lesa jen 500 m od udržované pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání a rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2184

Akceptované poukázky a asociace