Obce a města

Brno je historické město, největší na Moravě a druhé největší v celé České republice. Bylo založeno v 11. století. Od roku 1641 je Brno hlavním městem Moravy.

V historické části města si mohou návštěvníci prohlédnout velké množství pamětihodností. Jsou to v první řadě církevní stavby, jako je monumentální katedrála Svatého Petra a Pavla, která se tyčí na vršku Petrov. Dále jsou zde kláštery několika řádů – františkánů, kapucínů a augustiniánů a mnoho historicky cenných kostelů.

Na Zelném trhu stojí překrásná kašna z období baroka s názvem Parnas, která je ozdobena působivými plastikami. V sousedství této kašny je barokní sloup Nejsvětější Trojice. Ve městě je mnoho architektonicky hodnotných měšťanských domů a paláců například dům pánů z Kunštátu číslo popisné 348 či Schwanzův palác (Dům pánů z Lipé). V Dietrichštejnském paláci jsou expozice Moravského zemského muzea.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Brno je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Brno je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Prohlíželo 105 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
Brno je krásné historické město, které je centrem Jihomoravského kraje, významnou dopravní křižovatkou a oblíbeným turistickým cílem. Při procházce městem je možné obdivovat barokní a renesanční paláce a jejich arkádová nádvoří. Je možné vystoupat na několik vyhlídkových věží a prohlédnout si město z výšky. Jednou z nich je devadesátimetrová věž kostela Svatého Jakuba.

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Prohlíželo 99 lidí

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Velmi pěkná chata k pronájmu s vinným sklípkem a oplocenou zahrádkou s terasou (posezení, gril) leží na okraji obce v uličce s vinnými sklípky v atraktivním regionu severního Znojemska.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2003

Pěkně zařízený apartmán (vejmínek chalupy) k pronájmu se samostatnou předzahrádkou a samostatným vchodem leží v obci v atraktivním regionu severního Znojemska. Ideální k cykloturistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2221

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Akceptované poukázky a asociace