Zobrazit na mapě

Zvědavá ulička v Rumburku

Památky

Na řece Mandavě leží převážně průmyslové město Rumburk. Na své si však zde přijdou i návštěvníci, kteří obdivují turistické zajímavosti. Jednou z nich je také takzvaná Zvědavá ulička nebo také Ulička zvědavých.

Oficiální jméno Uličky zvědavých je Šmilovského ulice. Tu tvoří soubor několika původních roubených domků, ve kterých v době textilního rozmachu žili místní tkalci. Tyto původní lidové stavby vzniklé v 18. století jsou dnes památkově chráněnou rezervací.

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zvědavá ulička v Rumburku je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zvědavá ulička v Rumburku je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorný velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) leží na okraji města jen 1 km od místního koupaliště a jen 6 km od vstupu do NP České Švýcarko.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1941

Kvalitně zařízená místně typická chalupa k pronájmu se společenskou místností (biliárd) leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, terasa s posezením) jen 5 km od NP České Švýcarsko.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0972
Při návštěvě města Rumburk mohou návštěvníci obdivovat mnoho turistických zajímavostí. Jednou z nich je také takzvaná Zvědavá ulička nebo také Ulička zvědavých. Vznikla v 18.století v době, kdy město Rumburk zažívalo velký rozvoj textilní výroby. Uličku zvědavých tvoří původní roubené tkalcovské domky.

Útulná pěkně zařízená chata k pronájmu se zimní zahradou a krbovými kamny leží v oplocené zahradě (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji městečka v samém srdci Lužických hor.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2241

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa s posezením, gril) leží u potoka v obci s možností krásných výletů do Lužických hor, do NP České Švýcarsko nebo do Německa.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2312

Dnes zobrazeno 8x

Mimořádně atraktivní stylová chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, pergola, gril, trampolína) na okraji obce u lesa s krásným výhledem na horu Jedlová.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 2335

Zrekonstruovaná podstávková chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) a zahradou (bazén, trampolína, posezení) leží ve šluknovském výběžku nedaleko od Českého Švýcarska.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2240

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Akceptované poukázky a asociace