Zobrazit na mapě

Poutní místo Svatá Hora

Svatá Hora u Příbrami patří k nejvýznamnějším mariánským poutním místům ve střední Evropě. Každoročně sem putují tisíce věřících, aby se poklonili Panně Marii Svatohorské. Barokní areál byl vystavěn podle návrhu světoznámého architekta Carla Luraga.

Středem komplexu je překrásná bazilika Nanebevzetí Panny Marie se skvostným ambitem s několika kaplemi. Na Svaté Hoře je křížová cesta s působivým sousoším Kalvárie. V areálu kláštera je umístěno Svatohorské poutní muzeum s expozicí svatohorských skvostů. O vánocích zde bývá překrásná výstava lidových betlémů.

Z Příbrami vede na Svatou Horu unikátní schodiště. Je dlouhé 460 metrů a bylo vybudováno v roce 1727. Je známé pod názvem Svatohorské schody. Na prostranství před areálem stojí krásný Mariánský sloup.

Poutní místo Svatá Hora je přístupné po celý rok.

Fotogalerie - Poutní místo Svatá Hora

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Poutní místo Svatá Hora je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Poutní místo Svatá Hora je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorkem (zastřešené posezení, krb) v tiché uličce na kraji obce asi 9 km od Příbrami (aquapark, Hornické muzeum). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1065

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril) se stylovou obytnou místností (krbová kamna) na kraji malé obce v malebné krajině nedaleko CHKO Brdy jen 10 km od Příbrami.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1613
Z Příbrami vede na Svatou Horu unikátní schodiště. Je dlouhé 460 metrů a bylo vybudováno v roce 1727. Je známé pod názvem Svatohorské schody. Na prostranství před areálem stojí krásný Mariánský sloup. Do areálu se vchází Pražskou bránou. Uvnitř je překrásně zdobený ambit s několika kaplemi a chrám Nanebevzetí Panny Marie.

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, posezení, krb) v atraktivním regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2006

Rezervováno 26. 3.

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, terasa s posezením, krb) v malebném regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2007

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, terasa s posezením, krb) v malebném regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2008

Prohlíželo 172 lidí

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v malé obci na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1760

Prohlíželo 127 lidí

Malá a útulná chata v oplocené zahradě (bazén, dětský bazének, dětský domeček, altánek, krb) na kraji tiché obce asi 15 km od Příbrami (aquapark, Hornické muzeum). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1375

Pěkná moderní chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, terasa, gril) poblíž lesa na kraji obce na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2161

Akceptované poukázky a asociace