Obce a města

Vrchlabí je historické město ležící na hranicích Krkonoš a Podkrkonoší. Bylo založeno ve 13. století jako dřevorubecká osada, dnes je to důležité východisko turistických tras a silniční křižovatka. Nejvýznamnější památkou města je bývalý augustiniánský klášter s kostelem Svatého Augustina z počátku 18. století. Dnes je v objektu expozice Krkonošského muzea. Dalším zajímavým historickým objektem je renesanční zámek z 16. století se čtyřmi zdobenými nárožními věžemi a zastřešeným dvorem s působivou klenbou a lunetami. V zámeckém parku je arboretum a vede tudy naučná stezka. Na náměstí jsou barokní a klasicistní měšťanské domy a trojice roubených domů s podsíněmi. V červenci se ve Vrchlabí konají slavnosti Dny řemesel.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vrchlabí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vrchlabí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nová kvalitně zařízená chata resp. samostatná polovina chaty v oploceném areálu (bazén, hřiště, posezení, krb) zcela na kraji města přímo u lyžařského areálu Kněžický vrch (2 lanovky).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1140

Velmi pěkně zařízená horská chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril) nabízí turistickou dovolenou v malebném horském prostředí jen 2,5 km od rozhledny Přední Žalý.

4 ložnice / max 18 osob
číslo chaty: 1936
Centrum města Vrchlabí je vyhlášenou městskou památkovou zónou. Ve městě je mnoho historických a sakrálních památek. U nádraží je krásný kamenný most přes řeku Labe z roku 1700, na němž stojí socha Svatého Jana Nepomuckého a sochy patronů města Svatého Jana Křtitele a Svatého Vavřince.

Komfortně zařízená prostorná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, šipky, altánek, dětský koutek) v krkonošské obci s mnoha možnostmi k turistice a v zimě k lyžování.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 9703

Prohlíželo 120 lidí

Kvalitně a velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží ve velké oplocené zahradě (bazén, trampolína, dětský koutek, terasa s posezením, gril) v tiché ulici v okrajové části města.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1750

Mimořádně pěkná chalupa k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), terasou a oplocenou zahradou (posezení, zahradní krb) leží v klidné krkonošské obci přímo u řeky Malé Labe.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2354

Překrásná stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (sauna, posezení, gril, ohniště, vyžití pro děti) u lesa v atraktivní lokalitě Národního Krkonošského parku.

5 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 2028

Kvalitně zařízená horská chalupa k pronájmu se saunou a terasou v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, krb) v horské obci v malebném horském údolí u říčky Malé Labe nedaleko lesa.

8 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1527

Velmi pěkná horská chata s kulečníkem a saunou leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, koupací sud) v malebném prostředí Krkonošského národního parku zcela na okraji obce u lesa.

14 ložnic / max 42 osob
číslo chaty: 2103

Akceptované poukázky a asociace