Zobrazit na mapě

Vodopád Bílá strž

Přírodní zajímavosti

Bílá Strž je nejvyšší vodopád v české části Šumavy, dosahuje výšky 13 metrů. Tvoří ho několik stupňů a kaskád. Nachází se v hlubokém kaňonovitém údolí Bílého potoka. V okolí vodopádu jsou zbytky původního horského lesa se znaky pralesa, nejstarší porosty dosahují věku 220 až 240 let.

V řečišti potoka se nacházejí tzv. obří hrnce vyhloubené proudící a vířící vodou. Přímo nad vodopádem je vyhlídková terasa, ze které můžete tento přírodní div nerušeně pozorovat.

K Bílé strži můžete dojít od Černého jezera po červené turistické trase (4 km).  

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vodopád Bílá strž je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vodopád Bílá strž je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová kvalitně zařízená a prostorná chalupa v neoplocené zahradě (stolní tenis, terasa, posezení, gril, dětský koutek). Ubytování v panenské šumavské přírodě přímo pod horou Ostrý.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 1166

Rezervováno včera

Stylová kvalitně zařízená horská chalupa v částečně oplocené zahradě (bazén, koupací sud, stolní tenis, šipky, posezení, ohniště, dětský koutek) v malebné šumavské přírodě přímo pod horou Ostrý.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0724
Bílá Strž je nejvyšší vodopád na Šumavě, tvoří ho několik kaskád.

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, gril, stolní tenis, vyžití pro děti) v dosahu těch nejpřitažlivějších šumavských cílů (Černé a Čertovo jezero, vodopád Bílá Strž).

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2038

Dnes zobrazeno 8x

Stylová chata k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a neoplocenou zahradou (bazén, posezení, krb) na malebném místě u lesa v sousedství pouze několika chalup v turisticky přitažlivé oblasti.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1534

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, pergola, trampolína, gril, ohniště) v malé obci v blízkosti hranic s Německem. Ideální pro výlety po celé Šumavě.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2265

Pěkně zařízená chata resp. zcela samostatná polovina dvojchaty se samostatným vchodem a zahradou (bazén, krb a pergola) v malé chatové osadě v blízkosti lesa. Ideální podmínky k turistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1235

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště), v chatové rekreační osadě u lesa na okraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Šumavy.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2264

Velká účelně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v malé obci jižně od Klatov. Šumava láká k turistice, výletům za historií, houbaření a v zimě k lyžování.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2177

Akceptované poukázky a asociace