Zobrazit na mapě

Podblanické muzeum Vlašim

Muzea

Muzeum Podblanicka je rozděleno do tří částí. Jedna z nich je umístěna v areálu zámku ve Vlašimi. Zde si návštěvníci mohou prohlédnout rozsáhlou badatelskou knihovnu. Zajímavým exponátem je velký obraz Blaník se spícími rytíři vytvořený panem Kupsou z Rataj. Výstava v této části muzea seznámí návštěvníky s historií a životem Podblanicka.

Další části Muzea Podblanicka jsou umístěny v Benešově a v zámku Růžkovy Lhotice. Ve Lhoticích jsou především hudební sbírky muzea, neboť tento objekt v minulosti patřil otci slavného Bedřicha Smetany.

V Benešově je výstava historie místní vojenské posádky.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Podblanické muzeum Vlašim je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Podblanické muzeum Vlašim je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 11x

Prostorný kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) leží ve velké oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem, gril) na okraji malé obce asi 13 km od Ledče nad Sázavou (hrad, Posázaví).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1759

Prohlíželo 112 lidí

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550b
Muzeum Podblanicka nabízí návštěvníkům mnoho zajímavých sbírek. Vzniklo jako pokračování Národopisné výstavy Československa, díky které se nashromáždilo překvapivé množství sbírek a historických exponátů. Při vzniku muzea pomáhalo mnoho dobrovolníků a dnes je muzeum natolik obsáhlé, že sídlí na třech místech – ve Vlašimi, Benešově a Lhoticích.

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550a

Velmi pěkně zařízená chata s wellness (koupací sud, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešené posezení, gril, ohniště) leží u lesa v malebném prostředí klidné chatové osady v Posázaví.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2408

Luxusně zařízená chata s wellness (celoroční bazén, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril s ohništěm) leží v chatové osadě u lesa v malebném prostředí nedaleko řeky Sázavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2409

Dnes zobrazeno 10x

Pěkná vesnická chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu s uzavřeným dvorem (zahradní nábytek) a zahradou leží v malé vísce v malebné klidné na lesy a rybníky bohaté lokalitě na Táborsku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2051

Kvalitně zařízený rekreační dům (moderní chalupa) k pronájmu s krásným bazénem, venkovním posezením, grilem a ohništěm se nachází na kraji obce na rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2306

Dnes zobrazeno 11x

V loveckém stylu zařízená chata ve velké zahradě (bazén, plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) na krásné samotě jen 8 km od přehrady Želivka a kláštera Želiv a 12 km od Humpolce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0808

Akceptované poukázky a asociace