Zobrazit na mapě

Muzeum generálporučíka Františka Peřiny v Morkůvkách

Z iniciativy Obecního úřadu Morkůvky a předsedy Svazu letců plk. Filipa zde bylo založeno muzeum mapující život slavného rodáka generálporučíka Františka Peřiny, jednoho z nejvýznamnějších československých letců z 2. světové války.

Muzeum je otevřeno od roku 2006 a nachází se ve zrekonstruované budově bývalé mateřské školy. Kromě fotografií a dokumentů týkajících se dětství Františka Peřiny v Morkůvkách, jsou v muzeu vystaveny texty a fotografie spojené s leteckou soutěží v Curychu, působením ve Francii a Anglii, ale i fotografie mapující jeho návrat do vlasti v roce 1993. Návštěvníci zde kromě toho mohou vidět osobní uniformy, medaile a vyznamenání, modely letadel a jiné exponáty týkající se života Františka Peřiny.

Muzeum je otevřeno vždy v neděli. Domluvit si prohlídku je však možné i mimo otevírací dobu po individální telefonické domluvě.

Fotogalerie - Muzeum generálporučíka Františka Peřiny v Morkůvkách

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum generálporučíka Františka Peřiny v Morkůvkách je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum generálporučíka Františka Peřiny v Morkůvkách je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata se zastřešenou terasou (posezení, gril) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) na kraji obce v osadě vinných sklípků s okolím ideálním k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1307

Dnes zobrazeno 8x

Nový podkrovní apartmán k pronájmu nad vinným sklípkem se zcela samostatným vchodem se nachází v malebné vinařské obci na jižní Moravě v oblasti ideální pro cykloturistiku.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2209
Morkůvky jsou jedna z nejmenších vesniček na Břeclavsku. Leží uprostřed vinic v malebném údolí a jsou rodištěm generálporučíka Františka Peřiny, legendárního pilota druhé světové války.

Rezervováno 16. 4.

Pěkně zařízená chata s velkou pergolou (posezení, krb) a s vinným sklípkem (možnost degustace vína) nabízí pronájem v tiché boční ulici v obci v oblasti ideální pro cykloturistické výlety.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1509

Stylová nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s dobově zařízenou obytnou místností (krb, kachlová kamna), uzavřeným dvorkem a pergolou leží ve vinařské obci v regionu ideálním k cykloturistice.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1612

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (posezení, ohniště) na okraji obce v blízkosti sportovního areálu (koupaliště, minigolf) v oblasti známé vinařskou kulturou a cykloturistikou.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1733

Velmi pěkná chata resp. vinný sklep k pronájmu se zahrádkou (posezení, ohniště) leží v osadě vinných sklepů na kraji obce v atraktivním cykloturistickém a vinařském regionu Modré hory na jižní Moravě.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2023

Velmi pěkně zařízená chalupa s letní společenskou místností a uzavřeným dvorkem (posezení, gril) leží ve vinařské obci v lukrativní vinařské a cykloturistické lokalitě na jižní Moravě na Břeclavsku.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1803

Dnes zobrazeno 12x

Nový luxusní stylově zařízený rekreační objekt (chata) s bazénem a terasou v oplocené zahradě na kraji obce nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jižní Moravy s výbornými podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1408

Akceptované poukázky a asociace