Hora Milešovka je nejvyšším vrcholem Českého středohoří. Její nejvyšší bod je ve výšce 836 metrů. Na vrcholku hory je vybudována meteorologická observatoř a také rozhledna. Hora Milešovka si díky svému vznešenému tvaru a výšce vysloužila název Královna Českého středohoří. Někdy se jí ovšem říká i Hromová hora, je to totiž nejvíce větrné místo v celé naší republice a je tu zaznamenáno největší množství bouřek.

Z Milešovky je překrásný výhled na celé České středohoří a opravdu obdivuhodný rozhled na okolní krajinu. Tento výhled uchvátil i známého cestovatele Alexandera von Humboldta, který jej navštívil roku 1819. Prohlásil, že vyhlídka z Milešovky je třetí nejkrásnější na světě.

Na tomto místě došlo v minulosti k mnoha významným archeologickým nálezům. Jednalo se především o keramické předměty z doby kamenné. Na vrchol Milešovky vede několik cest. Všechny jsou dost strmé, ale výšlap na horu rozhodně stojí za to. Je zde i možnost odpočinku a občerstvení v malé horské chatě.

Fotogalerie - Milešovka

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Milešovka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Milešovka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Pěkný jednoduše zařízený apartmán se samostatným vchodem s terasou (zahradní nábytek) s výhledem na vrch Bořeň leží v klidné ulici poblíž centra města jen 1,5 km od areálu lázní Bílinská kyselka.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1852
Hora Milešovka si díky svému vznešenému tvaru a výšce vysloužila název Královna Českého středohoří. Někdy se jí ovšem říká i Hromová hora, je to totiž nejvíce větrné místo v celé naší republice a je tu zaznamenáno největší množství bouřek. Z Milešovky je překrásný výhled na celé České středohoří.

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Dnes zobrazeno 18x

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Akceptované poukázky a asociace