Zobrazit na mapě

Lázně Karlova Studánka

Lázně

Počátky lázeňstvíKarlově Studánce spadají až do 18. století, kdy byly provedeny první rozbory zdejších pramenů a postaveny první lázeňské domy. Díky své poloze uprostřed hor přispívá k léčbě pacientů s onemocněním dýchacích cest kromě pramenů i ideální horské klima s čistým vzduchem. Lázně jsou vhodné i pro léčbu vysokého krevního tlaku a onemocnění cév.

Karlova Studánka je oblíbeným místem i pro turisty, hlavně díky krásnému okolí a poloze vhodné k výletům do zajímavých míst chráněné krajinné oblasti  Jeseníky. Svůj počátek zde má několik atraktivních naučných stezek a turistických cest vedoucích do míst, jako je kaňon Bílé Opavy, Ovčárna nebo chata Barborka. Je zde i ideální terén pro horskou cyklistiku. V zimě zde pak návštěvníci naleznou výborné podmínky pro lyžování. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lázně Karlova Studánka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lázně Karlova Studánka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Rezervováno včera

Nová zcela samostatná přístavba chaty k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, gril, ohniště) u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2375

Velmi pěkná chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1926
Karlova Studánka je malebná obec ležící v údolí Bílé Opavy, v části rezervace pod Pradědem. Známá je především svými lázněmi a je vyhledávaným horským rekreačním střediskem. Návštěvníci obce mohou ochutnat z léčivých pramenů v hezkém Pitném pavilonu. Karlova Studánka patří mezi místa s nejvyšší čistotou ovzduší u nás.

Zrekonstruovaná chalupa resp. luxusně zařízené přízemí chalupy se samostatným vchodem a zahradou (altán, gril) leží na okraji horské obce v samém srdci Jeseníků jen 9 km od Karlovy Studánky.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2290

Dnes zobrazeno 27x

Rezervováno včera

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (koupací káď, hřiště, trampolína, terasa, ohniště) leží na samotě v malebné krajině Jeseníků.

6 ložnic / max 22 osob
číslo chalupy: 2060

Prostorná pěkně zařízená chalupa s infrasaunou a velkou oplocenou zahradou (pergola, ohniště, vyžití pro děti) leží na okraji obce v hornaté krajině Jeseníků a je ideální pro dovolenou po celý rok.

5 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 2273

Prohlíželo 110 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (hřiště, trampolína, posezení, ohniště, gril) leží v chatové osadě v malebné krajině Jeseníků jen 11 km od Karlovy Studánky.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1342

Prostorná vkusně zařízená chata k pronájmu s bohatým sportovně zábavným vyžitím (hřiště, stolní tenis, biliard, stolní fotbálek, juke box, …) leží v neoplocené zahradě v chatové osadě na okraji obce.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chaty: 2035

Dnes zobrazeno 11x

Účelně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností (krbová kamna) a studánkou leží ve velké oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, ohniště, gril) jen 9 km od Karlovy Studánky.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2150

Akceptované poukázky a asociace