Zobrazit na mapě

Jurkovičův dům

Památky

Na počátku 20. století zažívaly Luhačovice rozvoj lázeňství a vznikalo zde mnoho nových lázeňských domů. Jedním z nejvýznamnějších architektů této doby zde byl Dušan Samo Jurkovič, jehož secesní stavby s nádechem folkloru jsou známé i za hranicemi naší republiky.

Jednou z prvních staveb Dušana Sama Jurkoviče byl Jurkovičův dům, který je dominantou a nejhezčí stavbou Luhačovic. Byl přestavěn v roce 1902 z původního klasicistního Janova domu. Byl zvýšen o hrázděné patro a novou střechu. Při rozsáhlé opravě v letech 2000 až 2002 byla budova doplněna o bazén a restauraci. Oprava byla prováděna velmi citlivě a tak aby byl maximálně zachován původní stav venkovních i vnitřních prostor. Postupovalo se na základě průzkumů restaurátorů, za použití dobových fotografií.  Zůstalo tak zachováno mnoho původních součástí balneoprovozu, lehátka, věšáky, zrcadla, květinové podstavce a mnoho dalších částí zařízení. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jurkovičův dům je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jurkovičův dům je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 10x

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124
Na počátku 20. století zažívaly Luhačovice rozvoj lázeňství a vznikalo zde mnoho nových lázeňských domů. Jedním z nejvýznamnějších architektů této doby zde byl Dušan Samo Jurkovič, jehož secesní stavby s nádechem folkloru jsou známé i za hranicemi naší republiky.

Útulná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) v chatové rekreační oblasti na atraktivním klidném místě pod Mikulčiným vrchem v Bílých Karpatech.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2235

Jednoduše zařízený apartmán na chalupě se zcela samostatným vchodem s možností využití dvora (posezení, gril, ohniště) se nachází v obci v malebné krajině Bílých Karpat (Lopeník, Velká Javořina).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1969

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Akceptované poukázky a asociace