Zobrazit na mapě

Hrad Bezděz

Hrad Bezděz byl postaven králem Přemyslem Otakarem II. v polovině 13. století jako královské sídlo. Později zde byl založen klášter a pověsti o pokladu zakopaném mnichy napomohly chátrání opuštěného hradu. Vydávalo se sem mnoho hledačů pokladu a hrad se změnil ve zříceninu. 

V současnosti je hrad, který je vyhlášen národní kulturní památkou  postupně opravován . Zajímavá historie i romantický vzhled hradu inspirovaly mnoho malířů, básníků i spisovatelů. Patřil mezi ně především K. H. Mácha, nebo Bedřich Smetana.

Při návštěvě hradu si turisté mohou prohlédnout purkrabský a královský palác a kapli, která je svou zachovanou ranně gotickou architekturou ojedinělá. Z věže hradu je nádherný výhled do blízkého, ale i vzdálenějšího okolí. 

Foto: Hrad Bezděz - archiv Národního památkového úřadu

Fotogalerie - Hrad Bezděz

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Bezděz je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Bezděz je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962
Hrad Bezděz nebyl nikdy přestavován, ani neprošel žádnými úpravami, které by výrazně změnily jeho vzhled. Je považován za jeden z nejvýznamnějších a nejmagičtějších hradů u nás. Je oblíbeným cílem návštěvníků zdejšího malebného kraje.

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila s wellness zázemím (vnitřní bazén s celoročním provozem, finská a parní sauna) v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) ve vilové čtvrti na okraji města.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2032

Stylová roubená chalupa s velkou terasou (posezení, gril) leží na velmi pěkném místě ve stráni pod lesem v tiché malé obci v malebné oblasti v Podještědí jen 800 m od místního koupaliště.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1937

Vkusně a moderně zrekonstruovaná roubená chalupa k pronájmu se stylovým obytným pokojem leží na neoploceném pozemku (pergola s posezením, gril, ohniště) v malebné krajině Podještědí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2228

Jednoduše zařízená srubová chata k pronájmu se zastřešenou terasou v neoplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce jen 150 m od řeky Jizery. Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1318

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Akceptované poukázky a asociace