Zobrazit na mapě

Český Ráj

Český ráj je romantický kraj, kterým protéká řeka Jizera. Kraj je bohatý na přírodní krásy, ale i na historické a kulturní památky. Pro svoji mimořádnou krajinu s mnoha skalními městy, a také pro výskyt chráněných rostlinných i živočišných druhů, byla tato oblast již v roce 1955 vyhlášena chráněnou krajinnou oblastí

Snad nejznámější dominantou Českého ráje jsou Trosky. Při návštěvě Českého ráje je možné vybírat z mnoha kulturních a historických památek. Jsou to hrady Trosky, Kost, Valdštejn, nebo nádherné zámky jako Sychrov, Staré hrady u Jičína, nebo Mnichovo Hradiště. Opomenout nelze ani město Jičín, které je architektonicky nejzajímavějším a nejkrásnějším městem Českého ráje.

Fotogalerie - Český Ráj

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Český Ráj je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Český Ráj je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 9x

Nová luxusně zařízená chata s krbem a terasou k pronájmu na neoploceném pozemku (pergola, zapuštěný bazén, gril) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1522

Velmi atraktivní prostorný apartmán v podkroví chalupy ve velké zahradě (zapuštěný bazén, pergola, krb) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1313b
Český ráj je romantický kraj, kterým protéká řeka Jizera. Kraj je bohatý na přírodní krásy, ale i na historické a kulturní památky. Pro svoji mimořádnou krajinu s mnoha skalními městy, a také pro výskyt chráněných rostlinných i živočišných druhů, byla tato oblast již v roce 1955 vyhlášena chráněnou krajinnou oblastí. 

Malý kvalitně zařízený apartmán s terasou (posezení, gril) v přízemí velké chalupy na kraji obce v malebné přírodě Českého ráje jen 200 m od koupaliště. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1313a

Kvalitně zařízená chalupa s prostornou obytnou místností s krbem v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) leží v malebné lokalitě u lesa pod hradem Valdštejn nedaleko skalního města Hruboskalsko.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1702

Prohlíželo 129 lidí

Malá zcela jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě za domem ubytovatele (zapuštěný bazén, posezení, krb, dětské hřiště) na okraji města Turnov jen 3 km od hradu Valdštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1753

Moderní stylově zařízená novostavba chaty (bungalovu) k pronájmu se zahradou a terasou (posezení a gril) leží v obci v blízkosti města Turnov (koupaliště) a je ideální pro poznávání krás Českého ráje.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2313

Velmi pěkný bungalov leží na velkém oploceném pozemku (plocha pro míčové hry, stolní tenis, pergola s posezením, gril) přímo pod zámkem Hrubá Skála a jen 500 m od skalního města Hruboskalsko.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 0634

Kvalitní a nadstandardně zařízená rekreační chalupa v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa, posezení, gril) v malé osadě nedaleko Dlaskova statku a řeky Jizery (400 m).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1147

Akceptované poukázky a asociace