Zobrazit na mapě

Rozhledna na Lopeníku

Druhý nejvyšší vrchol Bílých Karpat Lopeník se tyčí do výše 911 metrů přímo na hranicích se Slovenskem. Od roku 2005 stojí na jeho vrcholu dvacet dva metrů vysoká dřevěná rozhledna.

V minulosti stálo na Lopeníku postupně několik rozhleden. První byla postavena před druhou světovou válkou a po skončení války shořela. Další rozhledna se pak v počátcích sedmdesátých let rozpadla.

Současná rozhledna byla vybudována zásluhou sdružení místních obcí a symbolicky byla postavena přímo na česko-slovenské hranici. Je vystavěna z dubových kmenů na kamenné základně. Na její plošinu ve výšce 20 metrů vede sto jedna schodů. Z rozhledny je krásný výhled na Pálavu, Jeseníky, Beskydy, Malou i Velkou Fatru a při dobrém počasí i Tatry.

Fotogalerie - Rozhledna na Lopeníku

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna na Lopeníku je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna na Lopeníku je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízený apartmán na chalupě se zcela samostatným vchodem s možností využití dvora (posezení, gril, ohniště) se nachází v obci v malebné krajině Bílých Karpat (Lopeník, Velká Javořina).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1969

Útulná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) v chatové rekreační oblasti na atraktivním klidném místě pod Mikulčiným vrchem v Bílých Karpatech.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2235
Druhý nejvyšší vrchol Bílých Karpat Lopeník se tyčí do výše 911 metrů na hranicích se Slovenskem. Od roku 2005 stojí na jeho vrcholu dvacet dva metrů vysoká dřevěná rozhledna, která ještě umocňuje zážitek z krásné vyhlídky do okolí.

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124

Dnes zobrazeno 10x

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (venkovní posezení, ohniště) leží u lesa a vodní nádrže Nemečky na okraji stejnojmenné obce na úpatí pohoří Považský Inovec.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2381

Velmi pěkně zařízená valašská chalupa v částečně oplocené zahradě (vířivka, terasa s posezením, ohniště, gril) v malé tiché obci pod lesem jen 800 m od krásného koupaliště. Turistika. Cykloturistika.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1474

Prohlíželo 140 lidí

Pěkně zařízená malá vesnická chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) se nachází na kraji obce v malebné na lesy bohaté beskydské krajině jen 200 m od místního koupaliště.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1665

Velmi pěkná chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbal) na oploceném pozemku (trampolína, stolní tenis, pergola s posezením, gril) v malé valašské obci obklopené lesy jen 8 km od Vsetína.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1150

Akceptované poukázky a asociace