Zobrazit na mapě

Pevnost Königstein - Německo

Pevnost Königstein se tyčí na stejnojmenném vrchu nad řekou Labe asi 12 km od česko-německých hranic (od hraničního přechodu Hřensko).

Pevnost se rozkládá na ploše téměř deseti hektarů a její hradby měří více než dva kilometry. Mohutnou pevnost nenavštěvují pouze milovníci vojenské historie, mnoho zajímavostí zde najdou i ostatní návštěvníci. V areálu pevnosti je ojedinělá studna, vyhloubená v letech 1563 - 1569  do hloubky 152,5 m, která má šířku 3,5 m. V současnosti je v pevnosti expozice děl z 15. až 18. století, ale i expozice moderních zbraní. Pořádá se zde pravidelně mnoho zajímavých výstav a kulturních akcí. Procházka kolem hradeb zavede návštěvníky na místa s překrásným výhledem na celé malebné okolí včetně údolí řeky Labe a Krušných hor. Pevnost Königstein je veřejnosti otevřena po celý rok.

Výlet k pevnosti Königstein lze propojit s návštěvou Drážďan a lázní Bad Schandau.

Fotogalerie - Pevnost Königstein - Německo

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pevnost Königstein - Německo je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pevnost Königstein - Německo je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Dnes zobrazeno 13x

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570
Až do poloviny 13. století sahá historie pevnosti Königstein. Nachází se nedaleko hraničního přechodu v Hřensku. V průběhu let vznikl na stejnojmenné hoře unikátní komplex staveb v mnoha stavebních stylech od gotiky po renesanci.

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Zrekonstruovaná podstávková chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) a zahradou (bazén, trampolína, posezení) leží ve šluknovském výběžku nedaleko od Českého Švýcarska.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2240

Dnes zobrazeno 8x

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Akceptované poukázky a asociace