Drážďany (Dresden) se nacházejí asi 50 km od česko-německých hranic a jsou hlavním městem německé spolkové republiky Sasko. Drážďany protéká řeka Labe.

Nejznámějším a nejvíce navštěvovaným místem Drážďan je zcela oprávněně Zwinger. Je to nádherný barokní areál, ve kterém je umístěno několik muzeí a obrazáren. V Galerii starých mistrů je možné obdivovat díla takových umělců jako Rembrant, Rubens, Tizian, nebo Canaletto. Největším pokladem této sbírky je Raffaelova Sixtínská Madona. I další expozice jsou velmi zajímavé. Patří k nim výstava porcelánu z Míšně, sbírka vědeckých nástrojů, rytířské zbraně a brnění. Z dalších mnoha zajímavostí Drážďan stojí rozhodně za zmínku budova opery, protestantský barokní kostel Frauenkirche, nebo Knížecí průvod, což je unikátní nástěnný obraz, složený asi z 25 tisíc kousků porcelánu. Všechna tato místa, ale i mnoho dalších památek, se nachází v nevelkém centru města a dá se pohodlně projít pěšky.

Drážďany jsou častým výletním cílem nejen kvůli krásným pamětihodnostem, ale i z důvodu nákupů. Hlavní nákupní třídou, kde se nacházejí obchody všech různých značek je Pragerstrasse (Pražská ulice).

Výlet do Drážďan lze propojit také s návštěvou Míšně, pevností Königstein nebo lázní Bad Schandau.

Fotogalerie - Drážďany

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Drážďany je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Drážďany je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011
Při návštěvě severních Čech se mohou turisté vydat na výlet za hranice do nedalekých Drážďan. Drážďany jsou hlavním městem spolkové země Sasko. Návštěvníky okouzlí především velkým množstvím nádherných barokních staveb.

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Zrekonstruovaná podstávková chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) a zahradou (bazén, trampolína, posezení) leží ve šluknovském výběžku nedaleko od Českého Švýcarska.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2240

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Akceptované poukázky a asociace