Zobrazit na mapě

Nové Údolí - muzeum pošumavských železnic

Muzea

Šumavská obec Nové Údolí bývala v minulosti živou pohraniční oblastí. V dnešní době zde je už jen opuštěný celní úřad a nádraží. A právě toto romantické nádražíčko nese zásluhu na tom, že se z Nového Údolí stal vítaný cíl mnoha turistů z Čech i zahraničí. Jedním z důvodů je nádherné okolí přímo zvoucí k vycházkám i delším pěším túrám, kdy nádraží je perfektním výchozím bodem. Nové Údolí leží v krásném prostředí šumavské přírody a v okolí je několik atraktivních vycházkových tras, z nichž nejzajímavější je výlet na Trojmezí -  místo střetu českých, německých a rakouských hranic.

Druhý a hlavní důvod, který sem turisty přivádí je železniční areál s vyhlídkovou historickou trasou a muzeem pošumavských železnic.. Nachází se v něm nejkratší železniční trasa – Pošumavská mezinárodní dráha. Měří 102 metrů a vede ze stanice Nové Údolí do německého Haidmühle Zoll. V hlavní turistické sezóně zde jezdí parní vláček a šlapací drezína. Každý cestující dostane za dobrovolný příspěvek památeční jízdenku. Další atrakcí jsou tři historické vagony, ve kterých je umístěno muzeum pošumavské železnice. Celý areál je přístupný od června do září.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Nové Údolí - muzeum pošumavských železnic je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Nové Údolí - muzeum pošumavských železnic je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná chalupa k pronájmu s kulečníkem, infrasaunou a oplocenou zahradou (ohniště, gril, trampolína) leží v atraktivní lokalitě NP Šumava u řeky Studená Vltava a je ideálním výchozím místem pro výlety.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2039

Dnes zobrazeno 13x

Stylově zrekonstruovaná chalupa na neoploceném pozemku (posezení, gril) v malé osadě na atraktivním místě v Národním parku Šumava s překrásným výhledem na okolní hory jen 12 km od přehrady Lipno.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1540
Nové Údolí leží v krásném prostředí šumavské přírody. V okolí je několik atraktivních vycházkových tras, z nichž nejzajímavější je výlet na Trojmezí - místo střetu českých, německých a rakouských hranic. V Novém Údolí je romantické nádražíčko, u něhož vznikl zajímavý areál s vyhlídkovou historickou trasou a muzeem pošumavských železnic.

Ubytování v účelně zařízené chatě na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v chatové osadě na kraji městečka 600 m od přehrady Lipno (koupání, rybaření, plavby lodí, vodní spoty). Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1020

Pěkně zařízená rekreační chalupa s krbovnou leží ve velké zahradě (trampolína, stolní tenis, posezení, ohniště) v malém městečku u Lipenské přehrady jen 1,5 km od místní pláže (koupání, vodní sporty).

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2198

Velmi pěkná chalupa resp. stylové podkroví velké chalupy se samostatným vchodem a zahradou (bazén, pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě u rekreačního rybníku Olšina.

6 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 1920

Nový velmi pěkně zařízený prostorný rekreační dům v oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa s posezením, gril) leží na mimořádně atraktivním místě jen 300 m od přehrady Lipno (od pláže).

4 ložnice / max 18 osob
číslo chalupy: 1622

Velký prostorný rekreační dům (chalupa) k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, sauna), kulečníkem a oplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, pergola, ohniště) leží jen 900 m od přehrady Lipno.

6 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 2358

Pěkně zařízený apartmán v podkroví apartmánového domu leží na atraktivním místě na okraji horské obce u lesa. Ubytování je ideální pro všechny, kteří chtějí poznat krásy Šumavy pěšky či na kole.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2109c

Akceptované poukázky a asociace