Zobrazit na mapě

Lidová architektura Štramberk

Památky

městečku Štramberk budou mít návštěvníci dojem, jakoby se přenesli zpět do minulosti. Je zde velké množství dochovaných dřevěných chalup typického horského rázu. Turisté mohou obdivovat osmdesát pět roubených domů ve výborně zachovalém stavu. Domy jsou vystavěny převážně ze dřeva a jako izolace jsou mezi jednotlivými kládami dovedně zabudované provazy. Musíme obdivovat zručnost, s jakou původní obyvatelé vystavěli své příbytky ve skalnatém terénu. Domy stojí ve svazích, zahrádky a dvorky jsou vybudovány schodovitě, aby déšť a vítr neodnášel zeminu.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lidová architektura Štramberk je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lidová architektura Štramberk je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově a kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se 2 terasami (posezení, gril) leží v historickém centru městečka Štramberk přímo pod hradní věží Štramberská trúba v malebné krajině Podbeskydí.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2070

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351
Ve Štramberku je unikátní soubor dochovaných roubených chalup postavených ze dřeva. Domy jsou výborně zachovalé. Jsou vystaveny ve strmých srázech s obdivuhodnou řemeslnou zručností. Procházka uličkami Štramberka bude velkým zážitkem pro každého návštěvníka.

Dnes zobrazeno 15x

Pěkná chalupa s velkou zastřešenou pergolou (posezení, krb) na oploceném pozemku (bazén, stolní tenis, hřiště pro míčové hry, ruské kuželky) jen 50 m od nové cyklostezky a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1039

Dnes zobrazeno 10x

Rezervováno dnes

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešená terasa, krb) leží v okrajové klidné části města v turisticky přitažlivé oblasti Beskyd jen 5 km od lanovky na Pustevny.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2347

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628

Dnes zobrazeno 8x

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Dnes zobrazeno 10x

Moderní chalupa k pronájmu leží na malebném místě v bývalém lomu na samotě na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) zcela na okraji města jen 1 km od koupaliště a jen 2 km od skanzenu.

3 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2286

Akceptované poukázky a asociace