Zobrazit na mapě

Hrad Malenovice

Hrady a zámky

Hrad Malenovice nedaleko Zlína je jedna z nejvýznamnějších památek tohoto kraje. Byl postaven ve druhé polovině 14. století. Od začátku 19. století, kdy byl hrad Malenovice v majetku rodu Šternberků, sloužil již jen jako správní středisko a byly v něm umístěny kanceláře a byty úředníků. Hrad začal postupně chátrat a větších oprav se dočkal až v padesátých letech minulého století.

Veřejnosti byl hrad zpřístupněn v roce 1953. Dnes si zde mohou návštěvníci  prohlédnout interiéry hradu, domácí  kapli a navštívit hradní věž, ze které je velmi hezký výhled do okolní krajiny.  V sezóně se zde konají vystoupení šermířů, koncerty a divadelní představení. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Malenovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Malenovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Prohlíželo 95 lidí

Velmi pěkná chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), hernou (stolní tenis, stolní fotbálek) a zahradou (posezení, ohniště) leží u lesa a potoka v malebné lokalitě chatové oblasti.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2047
V těsné blízkosti Zlína se nachází jedna z nejvýznammmnějších památek tohoto kraje hrad Malenovice. Byl postaven ve druhé polovině 14. století. V následujících stoletích byl několikrát významně přestavěn, takže jeho původní podoba není známa.

Luxusně zařízená chata k pronájmu na úpatí Bílých Karpat s oplocenou zahradou (koupací sud, zastřešená terasa, zahradní krb, ohniště) leží u lesa na kopci nad Luhačovicemi jen 2 km lázeňského areálu.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2405

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Velmi pěkný ubytovací areál (chalupa a chata) s oplocenou zahradou a s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (vnitřní bazén, tenisový kurt, stolní tenis, zastřešená pergola s posezením, kulečník, ...).

4 ložnice / max 19 osob
číslo chalupy: 1861

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Akceptované poukázky a asociace