Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Hazmburk

Mezi dominanty Českého středohoří patří zřícenina gotického hradu Hazmburk nedaleko obce Klapý poblíž Libochovic, který je již z dálky viditelný díky dvěma zachovalým věžím.

První dochovaná zmínka této památky pochází z roku 1335, kdy v letech 1336 – 1558 byl Hazmburk ve vlastnictví rodu Zajíců z Hazmburku. Hrad zdárně odolával husitským válkám. Postupně vystřídal i jiné majitele až byl zcela opuštěn.

Z hradu se dochovaly dvě věže. Černá věž čedičového původu vysoká 25 m a Bílá věž s výškou 26 m, jejíž základ je taktéž čedičový, ale od poloviny je dostavena pískovcem. Tato Bílá věž slouží v současnosti jako rozhledna s vyhlídkou do krásného okolí.

Fotogalerie - Zřícenina hradu Hazmburk

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Hazmburk je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Hazmburk je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261
Zřícenina Hazburk nabízí překrásné výhledy na České středohoří. Kdo má rád středověké legendy a tajemství, nepřijde také zkrátka. Říká se, že ve skrytých sklepních místnostech se nachází poklad a sudy s vínem, které zde ukryli francouzští vojáci.

Prohlíželo 304 lidí

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Prohlíželo 98 lidí

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Akceptované poukázky a asociace