Zobrazit na mapě

Zámek Děčín

Hrady a zámky

Na skále nad soutokem řek Labe a Ploučnice stojí přímo ve městě barokně klasicistní zámek. Na jeho místě bylo již v 10. století vybudováno hradiště, které se v průběhu staletí proměnilo do současné podoby.

Od roku 1932, kdy zámek Děčín získal stát, se v něm až do roku 1991 vystřídaly vojenské posádky československé, německé i sovětské. Jejich pobyt nebyl pro stav zámeckých budov optimální. Silně poškozená budova zámku se od roku 1991 opravuje a postupně obnovuje, aby opět mohla sloužit veřejnosti. V současné době je možné navštívit kapli sv. Jiří s krásnými klenbami, ve které se konají koncerty, ale i svatební obřady. Prohlédnout si můžete také velmi malebnou Růžovou zahradu na skalní terase, ze které je krásný výhled na město. Nachází se zde i Gloriet se zajímavými sochami.

Expozice Okresního muzea zahrnuje barokní obrazy a zbrojnici. V reprezentačním křídle zámku je možné vidět společenské místnosti i soukromé apartmá majitele. Zachovalo se zde původní vybavení. Krásný je Modrý sál a Věžový kabinet, ze kterého je velmi hezký výhled. Po prohlídce zámku si můžete odpočinout u kávy v Zámecké kavárně na nádvoří zámku.  

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Děčín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Děčín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570
Na skále nad soutokem řek Labe a Ploučnice stojí přímo ve městě barokně klasicistní zámek. Na jeho místě bylo již v 10. století vybudováno hradiště, které se v průběhu staletí proměnilo do současné podoby.

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (venkovní posezení, gril) leží u potoka v krásné malé obci v atraktivní krajině Lužických hor nedaleko od NP České Švýcarsko.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2399

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Akceptované poukázky a asociace