Zobrazit na mapě

Muzeum Podřipska

Muzea

Muzeum Podřipska bylo otevřeno v roce 1900 a původně mělo několik poboček v Roudnici nad Labem a také v místním zámku. V minulosti bylo muzeum na dlouhou dobu uzavřeno, ale na počátku 21. století byla jeho činnost obnovena a muzeum získalo vlastní budovu.

Expozice, které zde jsou, vypovídají o historii Roudnicka. Je zde velmi pěkná stálá ornitologická výstava, výstava papírových bankovek, historie roudnického pivovaru a k tomu mnoho přechodných expozic. Nejzajímavějším exponátem určitě je pohyblivé diorama Mechanický Říp, které zaujme velké i malé návštěvníky.   Velmi pěkná je také výstava vinařství. Mimo tyto stálé expozice jsou zde vždy další zajímavé dočasné výstavy.

Muzeum je pro veřejnost otevřeno celoročně.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum Podřipska je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum Podřipska je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552
V muzeu Podřipska na návštěvníky čeká mnoho zajímavých výstav. Kromě výstavy věnující se historii Roudnice, je zde velmi pěkná stálá ornitologická výstava, výstava papírových bankovek, historie roudnického pivovaru a k tomu mnoho přechodných expozic. Nejzajímavějším exponátem určitě je pohyblivé diorama Mechanický Říp, které zaujme velké i malé návštěvníky.

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Dnes zobrazeno 8x

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962

Akceptované poukázky a asociace