Výlety Beskydy

Hrad Štramberk - BeskydyTuristika v Beskydech se rozvíjí především díky zachovalé horské přírodě a tradicím, které se na Valašsku a v Beskydech zachovávají dodnes. Na území Moravskoslezkých Beskyd se nachází největší chráněná krajiná oblast v České republice CHKO Beskydy. CHKO má rozlohu více jak 1100 km2. Les tvoří více jak 70% tohoto území.   

Pokud si vyberete ubytování pro dovolenou z našeho katalogu chaty a chalupy Beskydy, doporučujeme Vám podniknout následující výlety.

Tipy na výlet

  • Radhošť se sochou pohanského boha Radegasta: Nedaleko (6 km) od Rožnova pod Radhoštěm cestou z Pusteven na horu Radhošť, můžete obdivovat sochu slovanského boha Radegasta. Na Radhošti stojí i kaple a sousoší svatého Cyrila a Metoděje.
  • Pustevny: Nedaleko Radhoště se nachází horské sedlo Moravskoslezkých Beskyd pojmenované po poustevnících z 19. století - Pustevny. Zde můžete obdivovat především zachovalé dřevěné stavby typické pro lidový sloh, který se používal v lidové beskydské architektuře 19. století. Na Pustevny vede sedačková lanovka a je zde také lyžařské středisko.    
  • Lysá hora: Nejvyžším vrcholem Moravskoslezkých Beskyd je Lysá hora (1323 m n. m). Charakteristickým znakem Lysé hory je televizní vysílač umístěný na jejím vrcholu, který je vidět z dalekého okolí. 
  • Valašské muzem v přírodě Rožnov pod Radhoštěm:  - Národní kulturní památka nazývaná také Valašský skanzen se nachází přímo v Rožnově pod Radhoštěm. Nejobdivovanější částí muzea je dřevěné městečko, které bylo otevřeno již v roce 1925. Valašské muzeum mapuje lidové tradice na Valašsku. Pořádají se tu akce spojené právě s tradičními řemesly a lidovými zvyky. 
  • Tarzanie horský lanový park: Největší horský lanový park v České republice se nachází nedaleko Trojanovic. V lanovém parku můžete pozvednout hladinu adrenalinu a zažít neopakovatelné zážitky a trochu strachu z výšek.
  • Technické muzeum Tatra v Kopřivnici: Technické muzeum Tatra je součástí Regionálního muzea v Kopřivnici. Muzeum mapuje slavnou historii nákladních automobilů  a značky TATRA.
  • Hrad Štramberk - Štramberská trúba: Výraznou dominantou obce Štranberk je kruhová věž místního hradu, takzvaná Štramberská trúba (lidově kulatina). Věž hradu je využívána jako turistická rozhledna do okolního Valašského království. Místní s oblibou říkají, že se jedná o strážní hrad Valašekého králoství.       
  • Jeskyně Šipka: Nedaleko obce Štramberk se nachází původně krasová jeskyně Šipka. Jeskyně se proslavila především díky bohatým nálezům prehistorických kostí zvířat a čelisti neandertálského dítěte. Jeskyně je zdarma celoročně volně přístupná. 

Cyklostezka Bečva a Beskydy na kole

Beskydy jsou také oblíbeným místem pro cykloturistiku. Vzhledem k horskému rázu krajiny je třeba počítat i s náročnějšími pasážemi cyklotras. Milovníky kol  je hojně využívasná cykloztezka Bečva, která sleduje řeku Bečvu od jejich pramenů až po soutok s Moravou. Celková délka cyklostezky je 160 km.  

Lyžování Beskydy

V době zimní dovolené je v Beskydech k dispozici celá řada lyžařských středisek. V posledních letech vznikly nebo byly výrazně zmodernizovány lyžařské areály, které jsou vhodné pro dovolenou rodin s dětmi, ale i pro náročnější lyžaře. Níže je seznam nejznáměších lyžařských středisek v Beskydech. 

Lyžařské areály a sikcentra v Beskydech

  • Lyžařské středisko Pustevny
  • Ski Areál Bílá 
  • Ski areál Soláň
  • Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích
  • Ski areál Kyčerka 
  • Ski centrum Kohútka

Související chaty a chalupy

Stylová nově zrekonstruovaná valašská chalupa v neoplocené zahradě (trampolína, dětský koutek, posezení, ohniště) na kraji obce u lesa jen 100 m od krásného přírodního koupaliště.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 0947

Rezervováno 17. 4.

Stylová velmi pěkná chalupa k pronájmu leží na velkém neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril) na kraji obce na malebném místě pod lesem v atraktivní lokalitě v CHKO Beskydy (turistika).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2072
Chystáte se na dovolenou do Beskyd? Vyberte si některou chatu či chalupu z naší nabídky a při plánování dovolené se nechte inspirovat našimi tipy na výlet v Beskydech.

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (zastřešené posezení, gril, dětský koutek) v obci v atraktivní turistické oblasti jen 500 m od koupaliště a jen 900 m od ski areálu Kyčerka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1155

Prohlíželo 111 lidí

Rezervováno včera

Zrekonstruovaná valašská chalupa k pronájmu se zahradou (posezení, krb, ohniště, vyžití pro děti) a hernou (stolní fotbálek, stolní tenis) leží na malebné polosamotě v horském údolí u potoka a lesa.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1156

Účelně zařízená chalupa se společenskou místností (stolní tenis) v oplocené zahradě (altán, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v údolí Černého potoka na turistické stezce vedoucí na hřeben Javorníků.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1830

Stylová velmi pěkně zařízená chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) v oplocené zahradě (terasa, pergola, krb, gril, dětský koutek) na tichém místě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1378

Nově zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku na horském zalesněném hřebeni v chatové oblasti turistického a lyžařského střediska v těsné blízkosti sjezdovek i turistických tras.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0834

Prohlíželo 140 lidí

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (bazén, zahradní nábytek, krb, gril) v chatové osadě na kraji obce v turisticky atraktivní oblasti (Pustevny, Radhošť) jen 4 km od Rožnova pod Radhoštěm.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0933

Akceptované poukázky a asociace