Zobrazit na mapě

Kozákov - hora s rozhlednou

Nedaleko města Semily se nachází vrch Kozákov. Jeho výška je 744 metrů nad mořem a je nevyšším bodem CHKO Český ráj.

Na vcholu Kozákova stojí železná věž rozhledny. Tato rozhledna měla být vybudována již na počátku minulého století. Místní obyvatelé tak chtěli uctít památku slavného semilského rodáka Františka Ladislava Riegra. Z finančních důvodů však z původního plánu sešlo a místo rozhledny byla postavena turistická Riegrova chata.

Až o mnoho let později a to v roce 1995 byla vybudována vyhlídková plošina na telekomunikační věži. Na vrchol Kozákov se lze dostat autem nebo po několika značených turistických trasách. Žlutá trasa vede z Turnova, modrá ze Železného Brodu a červená kolem Besedických skal z Malé Skály.

Návštěvníkům, kteří vystoupají 124 schodů na vyhlídkový ochoz, se otevře nádherný kruhový výhled na značnou část Čech. Dominuje Český ráj se zříceninou hradu Trosky, Máchův kraj s hradem Bezděz, hora Ještěd, malebná krajina Podkrkonoší či Krkonoše

Fotogalerie - Kozákov - hora s rozhlednou

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kozákov - hora s rozhlednou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kozákov - hora s rozhlednou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (pergola, krb) leží na malebném místě na okraji malé obce v atraktivní oblasti Českého ráje jen 1,5 km od Klokočských skal a jen 2,5 km od rozhledny Kozákov.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1905

Účelně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa, gril, ohniště) leží v atraktivní oblasti Českého ráje jen 3 km od rozhledny Kozákov a 8 km od Turnova (koupaliště).

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2333
Od roku 1995 mohou turisté využít vyhlídkovou plošinu na telekomunikační věži na vrcholu kopce Kozákov. Tato věž měří čtyřicet osm metrů. Návštěvníci mohou z vyhlídky obdivovat krásnou krajinu Semilska.

Pěkně zařízená novostavba rekreačního domu k pronájmu se zahradou (terasa s posezením, gril) leží na kraji malé obce s výhledem na horu Kozákov jen 1 km od Klokočských a Betlémských skal.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 23101

Velmi pěkná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zapuštěný vyhřívaný bazén, pergola, terasa, ohniště s lávovým kamenem) leží v malé obci v atraktivní oblasti Českého ráje.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2301

Prohlíželo 160 lidí

Kvalitně zařízená rekreační chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa s venkovním posezením, gril) leží na okraji malé obce v atraktivní oblasti Českého ráje.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1827

Kvalitně zařízená rekreační chalupa v částečně oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, ohniště) leží na okraji malé obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého ráje (skalní města, hrady, zámky).

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1826

Rezervováno 24. 4.

Kvalitní a nadstandardně zařízená rekreační chalupa v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa, posezení, gril) v malé osadě nedaleko Dlaskova statku a řeky Jizery (400 m).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1147

Prohlíželo 104 lidí

Velmi pěkný bungalov leží na velkém oploceném pozemku (plocha pro míčové hry, stolní tenis, pergola s posezením, gril) přímo pod zámkem Hrubá Skála a jen 500 m od skalního města Hruboskalsko.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 0634

Akceptované poukázky a asociace