Zobrazit na mapě

Rodný dům Bohuslava Martinů v Poličce

Muzea

Rodným městem Bohuslava Martinů je město Polička. Tento významný hudební skladatel pocházel z rodiny poličského obuvníka a pověžného. Proto se narodil r. 1890 ve věžní místnosti zdejšího chrámu svatého Jakuba. Rodná světnička je přístupná ve věži kostela dodnes.

Skladatel zemřel 1959 ve švýcarském Liestalu a jeho pozůstatky byly r. 1979 převezeny do rodné Poličky, kde byl pohřben vedle své ženy Charlotty. V Poličce je také skladateli věnován památník v místním muzeu.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rodný dům Bohuslava Martinů v Poličce je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rodný dům Bohuslava Martinů v Poličce je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 14x

Pěkně a účelně zařízená chalupa s uzavřeným dvorkem (posezení) a zahradou (stolní tenis, petangue, posezení, ohniště) leží v tiché části obce jen 1,5 km od místního koupaliště a 7 km od města Polička.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1265

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s terasou leží na okraji obce na neoploceném pozemku (gril, ohniště) a je součástí areálu Mostního vodního mlýna v blízkosti řeky Svratky.

3 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2303
Bohuslav Martinů se narodil r. 1890 v Poličce, kde je dodnes přístupná jeho rodná světnička, umístěná ve věži místního kostela sv. Jakuba. Ve městě je skladateli věnován památník v místním muzeu, na hřbitově zase můžete navštívit jeho hrob.

Nápaditě zařízený rekreační objekt k pronájmu leží na oploceném pozemku statku na kraji obce a nabízí všestranné vyžití pro celou rodinu s kompletním bezbariérovým přístupem i zařízením.

0 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2211

Prohlíželo 138 lidí

Rezervováno 16. 4.

Velmi pěkná chata k pronájmu se slunečnou terasou a saunou leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína) ve stráni u lesa nad říčkou na okraji malé chatové osady jen 5 km od hradu Svojanov.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2144

Dnes zobrazeno 9x

Pěkná jednoduše zařízená chalupa ve velké neoplocené zahradě (posezení, ohniště) na kouzelné polosamotě u lesa v krásné přírodě severní části Žďárských vrchů jen 20 km od historického města Polička.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0869

Luxusní chalupa k pronájmu s wellness (vířivka, sauna), hernou (kulečník, stolní fotbálek), terasou (koupací sud, stolní tenis, posezení, gril) leží na neoploceném pozemku (trampolína) na okraji obce.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2129

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s terasou a infrasaunou ve velké zahradě (bazén, stolní tenis, hřiště, dětský koutek) na kraji obce s překrásným výhledem k lesu jen 2,5 km od Devíti skal.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1368

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s obytnou světnicí (kachlová kamna) leží na oploceném dvorku (vířivý sud, trampolína, posezení, gril) na návsi městyse pod hradem Svojanov.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2210

Akceptované poukázky a asociace