Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Trosky

Již z velké dálky jsou vidět monumentální zříceniny hradu Trosky na dvou čedičových skalách. Hrad nechal vybudovat na konci 14. století Čeněk z Vartenberka. Hrad měl na svou obranu vybudované trojité hradby. Největší rozkvět Trosky zažily, když byl hrad v majetku krále Václava IV. V 17. století byla budova hradu napadena a vypálena císařským vojskem. Obyvatelé hradu, kterým se podařilo zachránit útěkem, se na hrad již nevrátili. Od té doby hrad chátral. Ve 20. století byla zřícenina upravena tak, aby mohla být přístupná veřejnosti. Otevřeno je od dubna do října.

Ze zříceniny je krásná vyhlídka do všech světových stran. Jako na dlani tak máte celý Český ráj. Dohlednout lze i na horu Ještěd nebo vrcholky Krkonoš.

Fotogalerie - Zřícenina hradu Trosky

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Trosky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Trosky je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená chata v oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem) v malé tiché osadě v atraktivní lokalitě přímo pod zříceninou hradu Trosky. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1221

Dnes zobrazeno 15x

Pěkně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, trampolína) v chatové osadě na atraktivním místě s úžasným výhledem na hrad Trosky a jen 300 m od Boreckých skal.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1825
Zřícenina hradu Trosky je symbolem Českého ráje a naprostým unikátem, který není možné vidět nikde jinde. Hrad byl totiž vybudován na dvou vedle sebe stojících čedičových skalách. Dochovaly se dvě věže Panna a Baba, pozůstatky hradního paláce, část opevnění a předhradí. V hlavní turistické sezóně je zde možnost nočních prohlídek.

Dnes zobrazeno 20x

Rezervováno 23. 4.

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená samostatná polovina chalupy se samostatnou oplocenou zahradou (bazén, trampolína, posezení, ohniště) na krásné polosamotě u lesa jen 2 km od zámku Hrubá Skála.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 9925

Dnes zobrazeno 61x

Rezervováno dnes

Zcela nová prostorná luxusní vila k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vyžití pro děti, pergola s krbem a posezením) leží v obci v srdci Českého ráje nedaleko zříceniny hradu Trosky.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2407

Dnes zobrazeno 13x

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, plocha pro míčové hry, stolní tenis, posezení) na romantické samotě u lesa v malebné krajině Českého ráje.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0823

Velmi pěkná zrekonstruovaná chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, hřiště, stolní tenis, pergola, vinárna) na kouzelné samotě u lesa v malebné krajině CHKO Český ráj.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1765

Dnes zobrazeno 37x

Velmi pěkný bungalov leží na velkém oploceném pozemku (plocha pro míčové hry, stolní tenis, pergola s posezením, gril) přímo pod zámkem Hrubá Skála a jen 500 m od skalního města Hruboskalsko.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 0634

Pěkná jednoduše zařízená chata na samostatném pozemku (zahradní nábytek) na kraji malé obce v blízkosti malého rybníčku jen 5 km od Sobotky (koupaliště, zámek Humprecht). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1315

Akceptované poukázky a asociace