Zobrazit na mapě

CHKO Blanský les

Chráněná krajinná oblast Blanský les (vyhlášena v roce 1990) se nachází v podhůří Šumavy mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi. Blanskému lesu dominuje hora Kleť (1083 m n. m.), na kterou vede velké množství vyznačených turistických tras. Turisté mohou využít také lanové dráhy, jejíž dolní stanice se nachází nad obcí Krásetín. Na Kleti je nejstarší kamenná rozhledna v Čechách, ze které je nádherný rozhled. Při dobré viditelnosti jsou vidět i vrcholky severních Alp.

Velmi oblíbenou částí Blanského lesa je kaňon Vltavy se zříceninou gotického hradu Dívčí Kámen. Mezi další navštěvovaná místa patří gotický cisterciánský klášter Zlatá Koruna nebo vesnice Holašovice (památková rezervace na seznamu UNESCO).  

V okolí Blanského lesa nabízíme ubytování na chatách a chalupách. Nejvhodnější ubytování můžete vyhledávat na mapě, nebo ve výpisu nejbližších chat a chalup na konci tohoto článku. Všechny objekty v širším okolí jsou k dispozic v katalogu jižní Čechy

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

CHKO Blanský les je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

CHKO Blanský les je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou a malou zahradou (ohniště, posezení) leží v chatové osadě poblíž lesa v malebné krajině CHKO Blanský les jen 17 km od Českého Krumlova.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2292

Nová luxusní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v klidné zahrádkářské kolonii na kraji města s úžasným výhledem na českokrumlovský zámek a horu Kleť jen 800 m od historického centra.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2296
Chráněná krajinná oblast Blanský les se nachází v podhůří Šumavy mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi. Blanskému lesu dominuje hora Kleť ...

Pěkná jednoduše zařízená chata s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, gril) leží v malé chatové osadě v malebném údolíčku Jíleckého potoka obklopeném lesy.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1654

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatné levé křídlo bývalé zemědělské usedlosti s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, ohniště) a dvorem leží na malebné jihočeské samotě.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2017

Prohlíželo 162 lidí

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zdobným historickým štítem a oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji malé obce jen 11 km od Českých Budějovic.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2225

Pěkný prostorný samostatný apartmán na chalupě s vnitřním bazénem, vířivkou a rozlehlou zahradou (trampolína, terasa s posezením, gril) leží na kouzelné samotě u lesa s nádherným výhledem do okolí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 1741

Chalupa resp. zcela samostatná nově zařízená část zrekonstruované usedlosti s uzavřeným dvorem (stolní tenis, trampolína, posezení, gril) a hřištěm na krásné samotě s výhledy do okolí.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1215

Luxusně zařízená podkrovní zcela samostatná část chalupy s uzavřeným dvorem (terasa, posezení, gril, ohniště) na nádherné samotě uprostřed luk a lesů. Ideální k odpočinku. Cykloturistika.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1334

Akceptované poukázky a asociace