Zobrazit na mapě

Vila Löw-Beer v Brně

Secesní vila Löw Beer je unikátní brněnská secesní stavba z roku 1903, kdy si ji nechal továrník Moritz Fuhrmann postavit pro svou rodinu. Za autora projektu je s nevětší pravděpodoností považován vídeňský architekt Alexander Neumann. Po smrti Moritze Fuhrmana (r. 1913) koupil vilu židovský textilní průmyslník Alfred Löw-Beer, který zde se svou rodinou bydlel až do roku 1939, tedy do doby, než jeho rodina uprchla do Velké Británie před nacistickým Německem. Alfred Löw-Beer při útěku do ciziny zahynul. V období 2. světové války zabavilo vilu pro svou potřebu gestapo. Ve druhé polovině 20. století připadla vila československému státu, byl zde např. domov mládeže.

Alfred Löw-Beer, kterému vila patřila v letech 1913 - 1939, věnoval na konci 20. let své dceři Grétě horní část pozemku vily. Ta zde společně s manželem Fritzem Tugendhatem vybudovala v období 1929 - 1930 světoznámou vilu Tugendhat (UNESCO).

V letech 2013 - 2014 probíhala obnova památky. Nyní jsou ve vile umístěna expozice s názvem Židé na Moravě. Vila a její obyvatelé. Ta návštěvníkům přibližuje kompletní historii židovského osídlení regionu od prvních zmínek po současnost.

Veřejnosti je přístupná také zahrada vily s fontánou a objektem Celnice, kde se konají krátkodobé výstavy. V přízemí Celnice je umístěna útulná kavárna.

 

Fotogalerie - Vila Löw-Beer v Brně

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vila Löw-Beer v Brně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vila Löw-Beer v Brně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
Vila Löw Beer je významná secesní stavba ze začátku 20. století, kdy si ji nechal postavit průmyslník Moritz Fuhrmann. Pro veřejnost byla vila zpřístupněna v roce 2016 a je pobočkou Muzea Brněnska.

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Prohlíželo 91 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Dnes zobrazeno 11x

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Rezervováno včera

Velmi pěkná chata k pronájmu s vinným sklípkem a oplocenou zahrádkou s terasou (posezení, gril) leží na okraji obce v uličce s vinnými sklípky v atraktivním regionu severního Znojemska.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2003

Akceptované poukázky a asociace