Zobrazit na mapě

okolí Brna - kam na výlet o dovolené

Dovolená v okolí Brna nabízí velké množství tipů na výlet a turistických cílů. Připravili jsme pro Vás seznam těch nejzajímavějších tipů na výlet v okolí Brna. U každého turistického cíle je k dispozici i nabídka ubytování na nejbližších chatách a chalupách.

Chaty a chalupy okolí Brna


Zásluhou členů místního spolku „Klub 600“ vzniklo v obci Drásov půvabné a velmi zajímavé muzeum s názvem Zahradní železnice. Výlet do Drásova ocení nejen obdivovatelé vlaků a železnic, ale také rodiny s dětmi. Kromě...

Pro fanoušky botaniky je přírodní památka Malhostovická pecka častým cílem zejména začátkem jara, kdy tu rozkvetou desítky konikleců velkokvětých. Návštěvníky láká také skalní útvar se skalním oknem na Drásovském...

Lednicko-valtický areál je jedno z nejnavštěvovanějších míst na jižní Moravě. Tento krajinářský park, jehož hlavní dominantou je zámek Lednice, byl v roce 1996 zapsán na seznam památek UNESCO.

Návštěva uměle vytvořené pískovcové jeskyně Blanických rytířů v Rudce u Kunštátu bude velkým zážitkem hlavně pro rodiny s dětmi. Jeskyně vznikla ve dvacátých letech minulého století a hlavní zásluhu na její vytvoření...

Vila Löw Beer je významná secesní stavba ze začátku 20. století, kdy si ji nechal postavit průmyslník Moritz Fuhrmann. Pro veřejnost byla vila zpřístupněna v roce 2016 a je pobočkou Muzea Brněnska.

13 km severně od Brna se nachází rozhledna Babí lom. Jedná se o půvabné místo nejen díky samostné vyhlídkové věži, ale i díky zajímavé příchozí stezce, která vede po unikátním skalnatém hřebeni.

Vlastní vila architekta Dušana Jurkoviče je považována za jednu z nejvýznamějších architektonických památek v Brně z přelomu 19. a 20. století. Tato unikátní secesní památka je od roku 2011 přístupná pro veřejnost.

Klášter paulánů ve Vranově u Brna byl dle dekretu Josefa II. zrušen roku 1784. V roce 1992 se však pauláni vrátili a začali klášter, který je kulturní památkou, postupně rekonstruovat.

Jednou z nejznámějších a turisticky nejvyhlédavánějších vodních ploch v Moravském krasu je rybník Olšovec v městečku Jedovnice. Zastaví se zde téměř každý, kdo tráví dovolenou v tomto malebném regionu.

Nad městem Adamov v CHKO Moravský kras se tyčí kamenná Alexandrova rozhledna. Výlet sem se rozhodně vyplatí. Rozhledna nabízí překrásný výhled do údolí řeky Svitavy, na lesy v okolí Brna, Pálavu...

Akceptované poukázky a asociace